http://www.warp-net.com

Het Engelse WARP-label: hoeft het nog een introductie? Al jaren sleurt WARP een mainstream-publiek mee de ondergrond in en laat het kennismaken met subliem werk van o.a. Aphex Twin, Autechre, Plaid, Boards of Canada, Richard Devine, Prefuse 73, Luke Vibert, LFO en Squarepusher... Warp stuurt nu goed volk richting BELGIE. Een verrassende combinatie want voor minder doen ze het niet. Disjecta (Marc Clifford, ex-Seefeel) live is een bijzondere ervaring en een zeldzaamheid, de jongens van Autechre zijn al jaren onvoorwaardelijke fans. De dj-skills van Mira Calix zijn al sinds 1991 onbetwistbaar en de jonge honden van Team Shadetek halen de heilige genregrenzen zondermeer onderuit. BELGIE resident-dj's Xohmot en Biomorv laten zich niet onbetuigd en verzekeren een selectie uit de beste Warp-beats en aanverwanten.


Opgelet ! Voor de believers en in het bijzonder voor de non-believers biedt Kunstencentrum BELGIE dit unieke muzikale feest GRATIS aan in het kader van 'Live in Hasselt'. Reserveren kan dus aangewezen zijn want 'vol is vol' !

Reserveren met volledig adres & aantal personen:
belgie@skynet.be


DISJECTA (UK) live-set:
Marc Clifford aka Disjecta doorspekt donkere teksturen met scherpe beats op Warp-releases als 'Clean Pit and Lid' en 'Looking for Snags', beiden uit 1996. Op 'True Love by Normal' (2003) voor zijn eigen Polyfusia-label zet hij zijn queeste voort en een samenwerking met Mira Calix staat er aan te komen. Sean Booth en Rob Brown van Autechre zijn trouwe Clifford-fans en overtuigden hem om met Disjecta in 2003 live te spelen op het Engelse All Tomorrows Parties-festival. Kunstencentrum doet hetzelfde voor deze avontuurlijke Warp Night, een buitenkansje, al zeggen we het zelf.
http://www.polyfusiarecords.com


TEAM SHADETEK (USA) live-set:
Team Shadetek staat voor knetterende scapes in de beste Autechre-traditie, gemuteerde ragga- en jungleritmes en donkere hiphop-vibes liefst nog in combinatie met elkaar. Dit nieuwe New Yorkse talent debuteert met 'Burnerism' voor het WARP-label in juni, maar eerst dus live aan de slag op het BELGIE-podium om ook bij u de laatste twijfels aan flarden te mixen.
http://www.wearechangeagent.com/shadetek

MIRA CALIX (UK) dj-set:
Mira Calix (Chantal Passamonte) gooit hoge ogen met subtiele beats en broze melodieën op Warp-releases als 'One on One' (2000) en Skimskitta (2003). Hoe live een dj-set wel kan zijn, wil Mira Calix maar al te graag komen bewijzen. De Londense dansscene is al jaren overtuigd, Radiohead nam haar mee op tour en John Peel vond dat een Mira Calix-sessie niet mocht ontbreken. Hasselt is next...
http://www.miracalix.com

 
 
 

DATUM: za 29 mei - LIVE IN HASSELT !

INKOM: GRATIS ! RESERVATIE AANGEWEZEN VIA belgie@skynet.be !