Download HIER de folder - BO!NK 2010
Download HIER de affiche (pdf)


PROGRAMMA:

vrijdag
19u00 - Logos Foundation (Yvan Vander Sanden) & Dirk Moelants (UGent)
20u00 - Supreme Machine
21u00 - Title
22u00 - Depotax
23u00 – 02u00: DJ set Nilzz en Toon

zaterdag
19u00 - PIeter Coussement (IPEM Gent)
20u00 - Getards
20u30 - Fungus
21u00 - Pamelia Kurstin
22u00 - Laetitia Sadier
23u00 - Alt!
23u30 – 02u00: DJ Raphael Klaps

+ doorlopend expo / multimedia-installaties, jam & improvisatie, DJ-sets Princess, Knights of the Sound Table, Wan Bushi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BOINK!
PHL - Arts & Music FESTIVAL

VR 12 FEB
BRAWNDO (B) - SUPREME MACHINE (B) -
TITLE (B) - ALT! (B)
- DEPOTAX (B)
+
EXPO/INSTALLATIES - JAM- & IMPROSESSIE - DJ’S


ZA 13 FEB
GETARDS (B) - FUNGUS (B) -
PAMELIA KURSTIN
(US, Tzadik, Barbez... ) LAETITIA SADIER (F, Monade, Stereolab)
+
EXPO/INSTALLATIES - DJ’S


Boink! is de creatieve boreling van de studenten PHL-Arts en PHL-Music, met de steun van kunstencentrum BELGIE. Op 12 en 13 Februari 2010 kan je hen in allerlei kruisbestuivingen aan het werk zien op en rond de campussen van de PHL, tot in het bruisende centrum van Hasselt! Verwacht je aan filmvoorstellingen, avant garde meets rock, live animatie en installaties die je wildste fantasieën prikkelen... Voor het volledige programma surf naar www.phl.be/boink. In kunstencentrum BELGIE kan u op beide dagen vanaf 18u tot in de late uren terecht voor concerten, performances, dj’s en installaties die het resultaat zijn van de unieke samenwerkingen die zich op korte tijd ontspinnen tussen gastkunstenaars en -muzikanten en diverse media.

> Op vrijdag 12 februari worden in kunstencentrum BELGIE concerten en performances van de gelegenheidsbands Brawndo, Supreme Machine, Title en Alt! en de bizarre theatrale electro van special guest Depotax aangevuld met verrassende jam- en improsessies en dj’s. Expogewijs kan men de gerealiseerde installaties ontdekken. Uit het persboek van special guest DEPOTAX kregen we enkele treffende quotes te lezen van Cutting Edge-reporter Pieter Devriese die we u niet willen onthouden : ‘Hij is een goeroe, een mythe, een levende legende: Depotax. Uit de donkerste gaten van de aarde komt hij gekropen en hij verweert zich hard tegen elke straal zonneschijn. Maar hij maakt ook muziek, en aangezien muziek meestal de persoon die erachter schuilgaat typeert, hebben wij nu al schrik van de man achter Depotax... Een gewelddadig experimentele symbiose tussen wat je ghettotech en triphop zou kunnen noemen (andere suggesties voor experimentele namen van genres zijn steeds welkom).’

> Op zaterdag 13 februari is kunstencentrum BELGIE opnieuw toegankelijk voor wie de expo en installaties wil (her)ontdekken en gaat BOINK! internationaal met soloconcerten van LAETITIA SADIER (Monade, Stereolab) en leading lady van de Theremin PAMELIA KURSTIN (Tzadik, Barbez), voorafgegaan door de creatieve resultaten van de gelegenheidsformaties Getards en Fungus. Afsluiten doet het festival met dj’s en een stevige BOINK!-party...

Stereolab, Monade, Blur, Brigitte Fontaine, Mouse on Mars, High Llamas en Atlas Sound, het is slechts een greep uit de namen van bands en artiesten waarmee Laetitia Sadier is geassocieerd. Voeg daarbij ‘s werelds voornaamste thereminspeelster Pamelia Kurstin - waarvan we de zoemende thereminklanken terughoren op werk van ondermeer David Byrne, Grace Jones, Foetus en Barbez - en laat u meevoeren op een bedje van pop en subtiele songs, verwondering en avontuur, humor en experiment tijdens een van de zeldzame momenten dat deze dames solo aan het werk te zien en te horen zijn.

LAETITIA SADIER (Monade, Stereolab)
Na negentien jaar leggen Laetitia Sadier en Tim Gane hun muzikaal geesteskind Stereolab voor onbepaalde tijd ten ruste. Postrock, krautrock, lounge of indiepop, Stereolab wist in al die jaren hypes en trends handig te omzeilen door eigenzinnig pop en experiment te blijven koppelen naar eigen goeddunken. Laetitia Sadier maakte zich voor het eerst los van de moederband met haar soloproject Monade in 1996. Ze liet haar slaapkamerproject rustig groeien en pakte in 2003 uit met Socialisme Ou Barbarie, gevolgd door A Few Steps More uit 2004 en Monstre Cosmic uit 2008. Ze werkte doorheen de jaren met o.a. Mouse on Mars en Blur en recent nog met Atlas Sound. Ook Monade gaat voor heel even de koelkast in. Tot Laetitia Sadier rond is met de nieuwe opnames en het vormen van een nieuwe band rond Monade, gort ze echter graag de gitaar om en brengt ze solo en onder haar eigen naam de songs die ze de afgelopen jaren voor haar diverse projecten schreef.

http://www.myspace.com/monade

PAMELIA KURSTIN (Tzadik, Barbez... )
John Zorn en wijlen Bob Moog hadden al snel door dat de multi-instrumentaliste Pamelia Kurstin een uitzonderlijk talent had ontwikkeld om de theremin op diverse manieren te bespelen. De theremin is een elektronisch instrument, uitgevonden door de Rus Léon Theremin in 1919, dat zonder aan te raken wordt bespeeld en het meest bekend is van oude sci-fi films uit de jaren vijftig. Op Thinking Out Loud voor John Zorns Tzadik-label uit 2007 laat ze haar bijzondere technieken de vrije loop. Met lyrische melodieën en abstracte klanklagen, jazzy basloops en krachtige harmonische schakeringen maakt Kurstin van haar soloconcerten telkens weer een bijzondere ervaring. Ze is actief in de eclectische band Barbez, werkte met grote namen als David Byrne en Grace Jones maar voelt zich evengoed thuis in de wereld van de jazz en improvisatie waar ze startte als bassiste. Pamelia Kurstin ruilde vier jaar geleden New York in voor Wenen, vanwaar ze met succes haar muzikale creativiteit verder blijft ontplooien.

http://www.myspace.com/pameliakurstin

Logos Foundation

Logos Foundation is een professionele organisatie ter promotie van nieuwe muziek en audiogerelateerde kunsten; concerten, productie, performances, composities, technologische research projecten en alles wat met moderne kunst en muziek te maken heeft!
Yvan Vander Sanden brengt o.a. zijn 'HarmO', 'Korn' en 'Ob' mee. Respectievelijk een geautomatiseerd harmonium, een robot-kornet en een automatische hobo. De automaten worden als robots gebruikt die reageren op diverse soorten input zoals klank of beweging. Het visuele statement dat hij hiermee maakt, is het feit dat elke klankopwekking mechanisch gebeurt en zichtbaar gemaakt kan worden. Een must voor alle visual arts fans!

Alt!

Alt! is een driemanproject vol elektronica en visuals. Lichtjes gebaseerd op de stijl van Jean-Michel Jarre brengt Alt! zeer sfeervolle muziek die je een half uur lang meezuigt in haar muzikale, virtuele wereld.

Getards

Vijf gitaristen, vijf schilders. Eén soundscape, één schilderij. Op basis van een groot klankenspectrum laten de schilders zich volledig gaan en visualiseren ze hun gevoel bij de klanken.

FUNGUS

Het keyword bij FUNGUS is de krautrock uit de jaren '70. Denk NEU, Kraftwerk, Cluster, Harmonia en de soundscapes van Brian Eno. Melodische gitaartokkels, beats en synths, de 4 leden beperken zich niet. Zo wagen ze ook een kans op een ander instrument dan wat ze gewoon zijn!

Supreme Machine

"Beukende industrial met een beat, best dansbaar." Zo beschrijven de twee leden, Joeri Herregat en Simon Mahieu, hun muziek. Verwacht je aan luide beats, een danseres, rook en veel vuur!

Title

Title is een eenmansproject van Toon Janssens. Sinds 2005 maakt hij muziek onder de naam Midiot. Title is zijn meer dansvloer gerichte concept; zware beats met invloeden van elektronica, hip hop, funky synths en breaks!


 

 
 
 

DATA: vr 12 & za 13 februari

DEUREN: vanaf 18.00 u.
CONCERTEN:
vanaf 19.00 u.

INKOM: GRATIS

RESERVATIE GEWENST: belgie@skynet.be of 011/22 41 61