CHARALAMBIDES
Tom Carter - Christina Carter: Gitaar, stem

Charalambides is Tom en Christina Carter. Ze kneden sinds 1991 uitzonderlijk fragiele freefolk/psych songs uit de akoestische en elektrische gitaren voor labels als Siltbreeze, Eclipse en hun eigen Wholly Other-label. Charalambides werd terecht binnengehaald door het Kranky-label (zie ook Labradford, Pan American, GYBE!, Out Hud... ). Na de reissue van ‘Unknown Spin’ uit 2002 -met Heather Leigh (Open Circuit ‘femmes’-event 2005) van Scorces en Taurpis Tula als gast- volgde de goed onthaalde nieuwe cd ‘Joy Shapes’ in 2004. Dit jaar besloten Kranky (cd) en Time Lag (Lp) om ‘Our Bed Is Green’ opnieuw uit te brengen, oorspronkelijk uitgebracht als allereerste Charalambides-release in1992 op cassette en een sonisch statement zonder weerga dat anno 2005 nog niets van zijn kracht heeft verloren. Charalambides was in 2004 goed voor een van de hoogtepunten van het jaarlijkse kraak-festival. Nu eindelijk terug op het BELGIE-podium tijdens hun nieuwe Europese tournee.
http://www.wholly-other.com


SAMARA LUBELSKI

Samara Lubelski: Gitaar, stem

Samara Lubelski (Open Circuit ‘Femmes’-event 2005) toerde met Tara Jane O’Neill, Jackie O’Motherfucker en Tower Recordings, levert met Hall of Fame mooie songs met weerhaakjes en heeft een (post)rock-verleden in The Sonora Pine. Lubelski bracht op de valreep van 2004 de gesmaakte plaat ‘The Fleeting Skies’ uit op het New Yorkse label The Social Registry, een knap staaltje pop gemaakt in het gezelschap van PG Six, Tim Barnes en Cat Power-gitarist Marc Moore. Matt Valentines Child of Microtones-label bracht in 2003 ‘In The Valley’ uit, een verzameling minimale viooldrones in de lijn van Tony Conrad en Henry Flint, die de zin voor muzikaal avontuur van Samara Lubelski benadrukken. ‘In The Valley’ kende dit jaar zijn vinyl-release op het Eclipse-label en The Social Registry, thuishaven van o.a. Gang Gang Dance (Kc BELGIE, 2005) en Jah Division, heeft de gloednieuwe Samara Lubelski-cd ‘Spectacular Of Passages’ in de steigers staan.
http://www.thesocialregistry.com/


PG SIX

Pat Gubler: Akoestische gitaar, stem

PG Six is niet wat de naam laat vermoeden, een band met zes leden, maar wel het alter ego van de New Yorkse multi-instrumentalist Pat Gubler. Hij richtte half de jaren negentig samen met Helen Rush en Matt Valentine (Open Circuit ‘Insight’ 2005) het onvolprezen Tower Recordings op, een gezelschap dat toen al folk, psych, drones, noise en songs samenbracht. Als PG Six laat hij het experiment iets minder op de voorgrond treden. Het Amish-label bracht ‘Parlor Tricks and Porch Favorites’ (2001) en ‘Well of Memory’ (2004) uit, twee schijfjes vol met tijdloze melancholische songs die vergelijkingen met Espers, Incredible String Band, Nick Drake, John Fahey, Bert Jansch en Six Organs of Admittance moeiteloos doorstaan.
http://www.perhapstransparent.com/artists/artist.php3?authorid=30

 
 
 

DATUM:
za 5 november

AANVANG 20u00


INKOM EUR 7 (leden BELGIE) / EUR 9