HOLGER CZUKAY
(D, Formerly of CAN)

EXCLUSIEF CONCERT !

Terecht wordt Holger Czukay door velen bestempeld als het meesterbrein achter de legendarische Duitse band Can. Sinds hun ontstaan in 1968 profileerde deze zich als een product van de sociale en culturele ontwikkelingen van die periode. Can was een rockband die op inventieve wijze alle gangbare rockcliché's wist te omzeilen.

Drummer Jaki Liebezeit had zijn roots in de freejazz, toetsenist Irmin Schmidt componeerde hedendaags klassieke muziek en Michael Karoli had een fascinatie voor zigeunermuziek. Samen met Holger Czukay ontstond uit deze diversiteit aan achtergronden een krachtig, organisch geluid waarin steeds ruimte werd gelaten voor experiment. In het groeiproces van de vaak complexe en intense improvisaties had Czukay steeds de laatste hand. Hij kon uren blijven schaven aan een song zonder dat deze ook maar iets aan eigenheid en spontaniteit inboette. Holger Czukay was de bassist van de groep totdat hij in 1976 begon te experimenteren met korte golf radio, telefonie en taperecorders... Niet zo verwonderlijk als je weet dat Czukay ooit een leerling was van electronica pionier Karlheinz Stockhausen.

De invloed van Can tot op heden is niet te overzien: This Heat, Buzzcocks, The Fall, PIL, Loop, Main... staken hun adoratie voor de groep niet onder stoelen of banken. En eind jaren '80 raakte een nieuwe generatie muzikanten en muziekliefhebbers beïnvloed door de release van een reeks CD reissues op het Mute label. En ondertussen blijft Holger Czukay's solowerk getuigen van inventiviteit en vernieuwing. Ook het visuele karakter binnen zijn muzikale spectrum is nadrukkelijk aanwezig. Zelf omschrijft hij zijn manier van musiceren dan ook als "schilderen met geluid", een speelse aanpak die vaak samengaat met de inbreng van gastmusici als Jaki Liebezeit, Jah Wobble, David Sylvian...
http://www.czukay.de/


THE OTHER METHOD
Valerie Webb, Paul LaBreque, Ron Schneiderman: drum, percussie, gitaar, lo-fi elektronica

Valerie Webb, Paul LaBreque en Michael Kay (voor deze tour Ron Schneiderman van Sunburned) maken deel uit van Sunburned Hand of The Man (kunstencentrum BELGIE, 10/2003 & 5/2004) en geven al jaren hun muzikale ideëen de vrije loop in het drum/drone-trio The Other Method. Een eerste gelimiteerde cdr 'One Eye Love is The Other Method' brachten ze uit op het Spirit of Orr-label , een volwaardige lp staat nu op stapel. Maar eerst het podium op met Holger Czukay, de bezieler van Can en samen met Sun Ra een van The Other Methods lichtende voorbeelden.

http://www.spiritoforr.com/

 

JOSHUA BURKETT
JOSHUA BURKETT: Gitaar, stem
In het rijtje eigenzinnige songwriters en muzikale avonturiers als Richard Youngs (kraakfest. 2001), Greg Weeks (Kraakfest.2003), Six Organs of Admittance (kraakfest. 2005) , PG Six, Masaki Batoh (Ghost) en Matt Valentine (Insightfest. 2005) hoort zonder enige twijfel Joshua Burkett thuis. Hij wordt geregeld in de omgeving van Sunburned Hand of The Man, Dredd Foole en Tower Recordings gesignaleerd en haalt sporadisch uit met gesmaakte releases als 'Gold Cosmos' en 'Life Less Lost'. Allicht de meest obscure figuur uit de New Weird America-stal nu voor het eerst op een Europees podium. We vermelden nog dat het spacy logo van Sunburned van zijn hand is en laten verder uw fantasie op zijn beloop.

http://www.spiritoforr.com/

beluister Joshua Burkett op kwadratuur.be:

http://www.kwadratuur.be/jukebox.php?id=163

 
 
 

DATUM:
za 30 april

AANVANG 20u00


INKOM EUR 8 (leden BELGIE) / EUR 10