+ import bookstand: www.tsu-projects.be <http://www.tsu-projects.be>

GANG GANG DANCE (US)
Brian DeGraw: synths
Liz Bougatsos: zang
Josh Diamond: gitaar
Tim Dewitt: drums


“Gang Gang Dance is the sound of a host of worker bees cross-pollinating different musical blossom’s pollen into a new hybrid.”

De vier leden (voordien quintet) van het uit New York afkomstige Gang Gang Dance gaan er prat op steeds nieuwe sonische braaklanden om te ploegen en een geluid te zaaien dat terzelfdertijd intrigeert en swingt. Toetsenist, schilder en illustrator Brian DeGraw is stichtend lid van de absurdistische punkbands Cranium,Ssab Songs (met regisseur Harmony Korine!) en de artmetalband Angel Blood. Drummer Tim Dewitt speelde eveneens in al deze bands en verder met Neil Haggerty, Cass McCombs en White Magic. Gitarist Josh Diamond collaboreerde met een eindeloze schare rock, jazz en experimentele muzikanten en zangeres Liz Bougatsos is gekend als kunstenares en groepslid van de legendarische NYC band Actress.

Door de stylistische elementen van Aziatische, Oosterse en Ethiopische muziek te vermengen met hip-hop, rock, experimentele en elektronische muziek komt Gang Gang Dance aanzetten met een nieuw muzikaal fenomeen: gestructureerd en toch vloeiend genoeg om, al improviserend, in een oogwenk heel nieuwe genres te creëren. Evident dus te stellen dat binnen Gang Gang Dance alles draait rond creativiteit zonder compromissen. Hun muziek zit, net als hun live performances, in een eeuwige groeifase. Bezoekers, die niet gering actief betrokken worden tijdens Gang Gang Dance concerten, komen vaak alleen al uit nieuwsgierigheid om te zien welke richting het deze keer zal uitgaan. De release van “Revival of the shittest”, hun laatste plaat, is slechts het topje van de ijsberg: samengesteld uit een reeks tapes en CDRs van concerten en studio outtakes is de plaat een perfecte weergave van de grilligheid en rusteloosheid van deze band. Gang Gang Dance combineert op die manier het organische van Can, het theatrale van The Residents en het cacofonische van Boredoms tot een onconventioneel, nieuw geheel.
http://www.thesocialregistry.com

 

EXCEPTER (US)
John Fell Ryan: stem, synths, effecten, programming, sampler, lights, ink
Dan Hougland: effecten, programming, sampler
Macrae Semans: SK-1, SK-5
Caitlin Cook: stem
Calder Martin: stem, percussie


Achter krakkemikkige deuren vol Stooges, Throbbing Gristle, Can en Cabaret Voltaire stickers verzamelt zich een hechte gemeenschap muzikanten die verspreid over verschillende bands/collectieven in staat is de experimentele muziekwereld nieuwe vormen aan te laten nemen. Black Dice, Animal Collective, No-Neck Blues Band en Sunburned Hand Of The Man dreven de voorbije jaren al naar de oppervlakte in Kunstencentrum BELGIE en werden door muziekblad Wire bestempeld als The New Weird America. Te obscuur voor een rage in de mainstream, maar voor de avontuurlijke muziekliefhebber ligt hier een schitterende wereld ter ontdekking.

Het album “KA” van Excepter, een van de ultieme klassiekers in deze spannende beweging, werd orspronkelijk in 2003 op vinyl uitgebracht. Afgelopen jaar kwam de ep “Vacation” uit waarop het Fusetron-label besloot om beiden op één cd uit te brengen. Excepter boort grond aan waarvan je weet dat je hem herkent, alleen gaat je oriëntatie volledig verloren in de diepe trancey groove. De basis wordt gevormd door een diepe minimale beat die gestaag zijn weg vindt langs verloren mantra’s, gedragen door mannen- en vrouwenstemmen. Het bevreemdende, sporadisch opduikende kletsen van bekkens en de talloze wervelingen van elektronische effecten morphen elk gezond verstand tot een psychopathisch doolhof van hersenspinsels. Totdat je de vibe te pakken hebt en je je mee laat voeren door de onderstroom. Dit is de muziek waar verloren geesten en halfdoden op dansen. Deathdisco. Horen is geloven.

tekstbron: Joris Heemskerk, Kindamuzik

http://www.excepter.com/
http://www.fusetronsound.com/label.php?whomart=EXCEPTER

read the Excepter interview on Kindamuzik:
http://www.kindamuzik.net/mars/article.shtml?id=9415

GAUGALA DROP (US)

http://www.freewebs.com/galadrop

 
 
 

DATUM:
za 7 mei

AANVANG 20u00


INKOM EUR 7 (leden BELGIE) / EUR 9