GOWN (AANVANG: 23U00)

Gown is een van de muzikale uitlaatkleppen van de Canadese gitarist Andrew MacGregor. Bark Haze, met Sonic Youths Thurston Moore en Pete Nolan van Magik Markers-faam, en Bastard Wing, een duo met zijn wederhelft Christina Carter (Charalambides) zijn twee recente samenwerkingen waardoor Gown uitdrukkelijker in de schijnwerpers komt te staan. Terecht, want Gown creëert een magisch klankenpalet waarbij woordeloze zangpartijen de spannning gradueel ten top voeren. ‘Freak folk’ probeert men wel eens, maar MacGregor weet die val makkelijk te omzeilen. Hypnotisch, uitdagend, akoestisch, elektrisch, vervreemdend of net erg herkenbaar, MacGregor manoeuvreert zich moeiteloos doorheen dit ruime geluidspalet. ‘Many Breaths’, een nieuwe cd-r met Gown-materiaal is bijna klaar. Andere releases van Gown, solo of in een samenwerking, vinden we terug op o.a. Ecstatic Yod, Digitalis Industries, Maritime Fist en Free Porcupine Society.

http://www.yod.com/gown.html
http://www.imaginaryyear.com/rebis/archives/gown.html
http://www.digitalisindustries.com/foxyd/review_detail.php?id=1436

 

TINSELTOWN (AANVANG: 20u00)
door Abattoir Fermé

Van en met: Kirsten Pieters, Stef Lernous, Kreng, Pepijn Caudron, Chiel van Berkel, Veerle Malschaert


Geïnspireerd door het lelijkste en het mooiste van Hollywood vormt ‘Tinseltown’ het relaas van personages die met de moed der wanhoop een droom achtervolgen in een stad waar je maar één kans krijgt. Zonde, zelfverheerlijking en depressie liggen nergens zo dicht bij elkaar.

‘Tinseltown’ duikt dieper in de mythologie van de Chaos-trilogie en verlegt de setting van Lala-land (‘Indie’, kunstencentrum BELGIE 2005) naar een Hollywoodiaanse spookstad : een apocalyptische wereldstad waar honden door de gangen van wolkenkrabbers zwerven en waar bedrijven uw dromen manipuleren; waar superhelden zelfmoord plegen en waar mensen op elkaar spuwen voor wat afkoeling in de hitte. Tinseltown, een spookstad die wordt bevolkt door carrièrejagers, levensmoeë regisseurs en serveuses met acteerambities. Spilfiguur is Wilfried Pateet Borremans: oude theaterregisseur, monstre sacré, geniale zot. Borremans bereidt een groots filmmeesterwerk voor: L’autopsie phénoménale de Dieu. Koortsachtig broedend op zijn magnum opus, zwerft hij door de straten van Tinseltown. L’autopsie phénoménale wordt een odyssee, een gruwelijk filmisch monster dat zijn leven gaat beheersen. Mensen die hij ontmoet worden personages in ingebeelde scènes en omgekeerd. De houten wanden tussen realiteit en fictie worden opgeblazen. Naturalisme en grotesque balanceren samen op een slappe koord.

Van bij haar ontstaan in 1999, was één van de belangrijkste doelstellingen van Abattoir Fermé om originele materie en nieuwe vormen van dramaturgie te onderzoeken. Een bekommernis die werd ingegeven door de levenloze toestand van het Vlaamse theaterlandschap en door een diepe fascinatie voor alles wat ‘afwijkt van de norm’. Hoe sterk Abattoir Fermé afwijkt van de norm mochten we in kunstencentrum BELGIE al smaken via spraakmakende voorstellingen als ‘Galapagos’, ‘Life on the Edge’, ‘Indie’ (2005) en ‘Moe Maar Op en Dolend’ (2006). Met ‘Tinseltown’ wordt de beeldrijke esthetiek met groteske en escapistische inslag resoluut doorgetrokken en worden prikkels uit o.a. cinema, sub- en popcultuur, horror, stand-up comedy, beeldende kunst, documentaires, journalistiek, psychiatrie, art brut en comic books... opnieuw gretig gesampled, bewerkt en gecontextualiseerd.

http://www.abattoirferme.be

‘Tinseltown samplet uit het volledig repertoire zonder dat het storend werkt. Het schept nieuwe contexten met tot soundscapes verhaspelde filmmuziek... Wat Indie in zwart omcirkelde, vindt een verklaring in het ritueel-religieuze slot van Tinseltown en maakt dit tot een disturbing play beyond theatre.’
-De Morgen, 24.05.2006- 
 
 

DATUM vr 1 december 2006

AANVANG: TINSELTOWN > 20u00

GOWN >
22u30


INKOM: EUR 7
(leden BELGIE) /
EUR 9

RESERVATIE
GEWENST!