foto © Ronny Wertelaers

Beluister de audiotrack op kwadratuur.be!

Voor de zevende editie van Japanimprov maken we opnieuw kennis met Tamio Shiraishi en Mico (No Neck Blues Band), enkele belangrijke spelers uit de Japanse underground. Michel Henritzi (Dustbreeders) en Mebae aka Bruno Fernandes (Documents), twee Franse muzikanten en klankenbricoleurs die de afgelopen jaren zonder ophouden de Japans Improvscene in Europe hebben geïntroduceerd en gepromoot, vervoegen het Japanse duo. We maken ons dan ook op voor een contrastrijke en boeiende Japanimprovaflevering waar de conventies rond dans en beweging, muziek en geluid en pure emotie voortdurend worden getart.

Tamio Shiraishi en Mico (Michiko) overtuigden het BELGIE-publiek in 2003 al dat hun eigenzinnige benadering van dans, spoken word en muziek kan leiden tot een intense performance zonder weerga. Het auditieve gedeelte van deze performance gaat inmiddels de wereld rond als ‘Live Duo’, een cd-release voor het gerenommeerde Japanse PSF-label (zie ook Keiji Haino, Kan Mikami, Fushitsusha, Masayoshi Urabe e.a).

Na samenwerkingen met o.a. Borbetomagus, Alan Licht en No-Neck Blues Band (kc BELGIE 2003, 2004, 2006) laten Shiraishi en Mico tijdens Japanimprov#7 hun sax blow-outs, akoestische percussie, stemmen en beweging in de clinch gaan met de noisy gitaarvlagen van Michel Henritzi. Deze geluidsbricoleur is labelbaas van A Bruit Secret en Turtle’s Dream, actief in het noisecombo Dustbreeders en sparringpartner van menig Japans improvisator (Jojo Hiroshige, Junko, Rinji Fukuoka, Tetuzi Akiyama, Yukiko Nakamura... ). We voegen daarbij de eigenzinnige percussie van Mebae aka Bruno Fernandes, van de radicale improvband Documents, die geregeld samenwerkt met butohdansers en muzikanten als Chie Mukaï (kc BELGIE 2001, 2002) en Rinji Fukuoka, en laten dit Japans-Frans gezelschap de teugels vieren op zoek naar een nieuwe, uitdagende audiovisuele beleving.

http://michelhenritzi.canalblog.com/

Als uitsmijter tijdens Japanimprov#7: Extended kan u nog de laatste voorstelling meepikken van de op Japanse butoh geïnspireerde multimediaperformance ‘Let Me Walk Your! Feet’ van een stel jonge Limburgse performers die zich verenigen in het gloednieuwe collectief Shippingorder.

http://www.myspace.com/shippingorder

 
 
 
DATUM: za 25 okt.
+ laatste voorstelling van ‘Let Me Walk Your ! Feet’ door Shipping Order

AANVANG:

INKOM: EUR 6 (leden KC BELGIE) / EUR 8

RESERVATIE GEWENST : belgie@skynet.be of 011/22.41.61