© Dicky Vlayen

 

coll
Concept en beeldvorming: Dicky Vlayen
Dans:
Lies Serdons
Muziek:
Jeroen Henderix
Lichtontwerp:
Wim Hermans
Productiesteun:
Kunstencentrum BELGIE en Stad Hasselt

Hier is de mens, hier is de mens, hier is de perfecte mens!

In ‘Let me walk your ! feet’ ontbloot een getormenteerde danseres haar ziel in een mentale en fysieke strijd. Ze wil weg uit het mechanisme van een consumptiemaatschappij die in prestatiedrang en artificiële schoonheid haar perfectie vindt. Terwijl de butohdans wordt voortgestuwd door statische ruis, industriële ritmes en percussie, worden hypnotiserende beelden gedirigeerd door Aziatische gebedsgezangen. De danseres neemt de toeschouwer mee in haar queeste naar de perfecte mens...

Shippingorder is een Limburgs collectief dat de strijd aangaat met de psyche van de mens, de dwang en de controle van de maatschappij. Beeldend kunstenaar Dicky Vlayen liet zich hierbij inspireren door het werk van Leonardo Da Vinci, Jørgen Leths kortfilm ‘Det Perfekte Menneske’ (1967) en ‘A Guide to Walking meditation’ van Thich Nhat Hanh.

Danseres Lies Serdons was in 2005 reeds in Kunstencentrum BELGIE te gast met de corporele mime en butohvoorstelling ‘Pro Patria’. Ze werkte en studeerde bij de butohgrootmeesters Yoshito Ohno en Akaji Maro in Tokio en Berlijn en was te gast in de studio van Kazuo Ohno, grondlegger van de butoh. Na het Kimeraproject van Tadashi Endo en haar werk in Tokio combineert ze nu met Shippingorder op een eigenzinnige manier butohdans met muziek en video. Voor de muziek tekent Jeroen Henderix (Salmon of Knowledge, Idiot Container) die in het verleden zijn sporen verdiende achter de drumvellen van o.a. Kiss The Anus of a Black Cat.

http://www.myspace.com/shippingorder

 
 
 

DATA: do 23 (première), vr 24 en za 25 oktober
     + Concert/performance van Shiraishi/Mico/Henritzi & Mebae enkel op  25/10   
 


AANVANG: telkens om 20:00


INKOM:
EUR 6 (leden BELGIE) / EUR 8

RESERVATIE GEWENST! via belgie@skynet.be of 011/22.41.61