foto: Lieve Apers

  

 

 


KATHLEEN VANDENHOUDT
& BAND

Kathleen Vandenhoudt: Stem, gitaar
Luke Alexander: Gitaar
Arnout Hellofs: Drum
René Stock: Bas

Kathleen Vandenhoudt legt sinds begin jaren negentig een eigenzinnig muzikaal parcours af dat haar een stevige reputatie als componiste en als singer-songwriter oplevert. Artiesten als Arno, Roland, Ad Cominotto, Xavi Maureta, Liesbeth List en Michel Bisceglia beroepen zich geregeld op haar vocale talenten. Ze promoot de vrouwelijke blueserfenis met ‘About Queens of The Blues’, bezingt verder de pracht van de blues en soul met ‘The Blues Angels’ en werkt tussendoor voor televisie (De Laatste
Show, De Notenclub, De Zevende Dag, Kinderen niet toegelaten...). In 2004 debuteerde ze met het goed onthaalde ‘Heart & Wings’, een cd die haar talent als singer-songwriter alle eer aan doet. Haar compositorisch- en acteertalent laat zich ook gelden in het theater- en cabaretmilieu. We denken hierbij aan haar gesmaakte bijdragen voor Theater Froe Froe, 4Hoog, De Vieze Gasten en De Schedelgeboorten. Ook kunstencentrum BELGIE kon in 2005 tijdens Open Circuit:Mangod kennismaken met haar muzikale veelzijdigheid. Samen met Cinérex en Lunascape gitarist en klankenmaker Jo Mahieu goot ze tekstmateriaal van de Hasseltse dichter Angelo Perrotti in een verrassende songvorm waarbij muzikaal avontuur, sterke vocalen en de nodige dosis humor werden verenigd tot een beklijvend geheel. Voor deze Madammenavond zakt Kathleen Vandenhoudt af richting Hasselt met klassemuzikanten als gitarist Luke Alexander (Electric Kings, Last Call...), percussionist Arnout Hellofs (Sweater, Admiral Freebee...) en Bassist René Stock (Roland, Last Call...) die haar vocale uithalen en emotievolle songs volledig tot zijn recht laten komen.

http://www.kathleenvandenhoudt.be
 

VROUWEN- EN LESBOCENTRUM
‘de MADAM’

De Madam, gelegen aan de Kuringer Steenweg 179 in Hasselt, treedt op als belangenvereniging voor vrouwen en voor de algemene integratie van lesbiennes in de samenleving. Je kan bij hen terecht voor eerstelijns hulpverlening, gratis juridisch en financieel advies, een praatgroep, acties ter bevordering van het gelijke kansenbeleid, een praatcafé en andere ontspannende activiteiten. Om de werking van dit Hasseltse centrum meer bekend te maken worden er een aantal bijzondere activiteiten ontplooit. Op 22 maart ontvangt Inge Becks Erika Thijs en Hilde Claes in het praatcafé ‘Faits Divers’, Stationsplein 1 in Hasselt. Op 12 mei is er de grote Madammen(benefiet)FUIF met naast dj-sets van Wouter en Ina een concert van Kathleen Vandenhoudt & Band in kunstencentrum BELGIE. En in het voorjaar van 2008 trekken de Madammen door Limburg met een theateract in een circustent : om ook u verder te informeren over het hoe, wat en waarom van de MADAM vzw.

http://www.demadam.be

 
 
 

DATA: za 12 mei


DEUREN: 19u00

AANVANG
CONCERT: 21u00


INKOM: vvk EUR 12
(zie verder);
Kassa : EUR 13 (leden BELGIE) / EUR 15

VVK: via ‘de madam’, Kuringerstw
179 te Hasselt
open di en woe
van 9u - 17u,
vrij van 9u - 12u
of via mail demadam@yahoo.com
of tel
011/25 22 94.