Kiss The Anus of a Black Cat:
Stef 'Irritant' Heeren doet met Kiss The Anus of a Black Cat internationaal een flinke duit in de zak van de nieuwe folk ondergrond. De 'te korte' maar gesmaakte doorgang op het Kraak-festival (kc BELGIE, 2005) en de eersteling 'If The Sky Falls, We Shall Catch Larks' voor het Kraak-label lieten ons al proeven van een reeks eigenzinnige maar sprekende songs. Een Europese najaarstournee met de Nieuw Zeelandse 'Greg Malcolm' is in de maak maar eerst een volwaardige (in lengte) 'Kiss The Anus of a Black Cat'-set op het BELGIE-podium. http://www.kattengat.be/

Josephine Foster:
Niet alleen Sir Richard Bishop vergezelde Devendra Banhart op zijn Europese zomerexcursie, ook Josephine Foster deelde meermaals de podia. 'Born Heller' zo heet het subtiele singer-song writer-duo dat ze vormt met Jason Ajemian (Mandarin Movie, Triage) en bij de psychband 'The Supposed' springt haar stemvolume -ze studeerde ooit Opera- vlotjes boven het gitaar- en drumgeweld uit. Solo bracht Josephine Foster recent de schitterende verzameling folkparels 'Hazel Eyes, I will Lead You' uit op het Locust-label (zie ook Espers en Sir Richard Bishop). Laat het nu net die juweeltjes van songs zijn die ze ons wil voorschotelen, een feestmaal waaraan we moeilijk kunnen weerstaan.
http://www.100songsising.com/

Mi and L'au:
Nieuwkomers Mira Romantschuk en Laurent Leclère verlaten maar zelden de bossen van het hoge Finse noorden waar ze onophoudelijk werken en schaven aan hun melancholische weidse songs. Dat hun pad uiteindelijk dat van Michael Gira (Swans, Angels of Light, Young God Records) zou kruisen mag een wonder heten. Gira haalde de ranke Fransman en bevallige Finse na het zien van een Mi and L'au concert in Tampere, naar New York. Bijgestaan door o.a. Gira's huisband Akron/Family werd hun uitzonderlijke songmateriaal vereeuwigd en klaargemaakt om de oren van een veel groter publiek te strelen. Mi and L'au houden zich iets minder op in de 'weird folk'-omgeving dan wel in het donkere songpalet van illustere voorgangers als Nico en Chet Baker.
http://www.younggodrecords.com/LetterDetail.asp?ArticleID=1900

 
 
 

DATA za 10 september

AANVANG 20u00


INKOM € 7 (leden BELGIE) / € 9