KRAKOW
Piet De Pessemier: Gitaar, stem
Niné Cipolletti: keyboards, stem
Gert Cools: Bas, stem
Wim Smets: Gitaar
Bart Ivens: Drum

Na een titelloze debuut-ep uit 2004 presenteert Krakow nu ‘As The Heart is’ de eerste volwaardige Krakow-cd voor Labelman (Twilight Singers, Fence, Vandal X...). De productie was in handen van Luuk Cox (Shameboy, Buscemi, Arsenal). Matt Pence van South San Gabriel en Centro-Matic verzekerde in Denton, Texas dat de Krakow-mix op de juiste, subtiele manier werd vereeuwigd. Het resultaat bevestigt de gestage groei die Krakow heeft doorgemaakt. Rust, traagheid, stilte en een zekere onderhuidse spanning zijn de sterke ankerpunten die deze Limburgse band steeds beter weet te balanceren. Memorabel was in ieder geval de Krakow-passage op het Belgie-podium in 2004 tijdens een knap dubbelconcert met het Spaanse postrockgezelschap Migala. Ondertussen werd de Rock-Rally finale gehaald (2006), kreeg de eigenzinnige kalmte die Krakow uitstraalt een trouwe schare fans achter zich, werden supports voor Lisa Germano en Shearwater bijgeschreven en mag in april 2007 ook Low (kc BELGIE, 1996) aan die lijst worden toegevoegd. Maar eerst dus de exclusieve voorstelling van ‘As The Heart is’ in kunstencentrum BELGIE alvorens de rest van Europa subtiel maar resoluut wordt ingepalmd.

http://www.krakow.be


FEUERBACH
Rolf Verresen: Gitaar, stem
Felix Baumsteiger: Stem, drum, sampler

Na het horen van ‘Tree’, een Feuerbach-nummer op een compilatie van Rarefish, wist het Sundays in Spring-netlabel de heren van Feuerbach te overtuigen om verder te werken en een mp3-ep te maken. Rolf Verresen en Felix Baumsteiger leverden hiervoor een reeks melodieuze indie/popsongs met een vleugje folk die onder de titel ‘Ask Us No Questions And We’ll Tell You No Lies’ in 2004 aan het netpubliek werden voorgesteld. Het duo Verresen/Baumsteiger werd uitgebreid tot een volwaardige band en Feuerbach sleepte in 2005 een Limbomania-finaleplaats in de wacht. Anno 2007 is Feuerbach opnieuw een duo en werken ze in alle rust aan nieuw materiaal. Druk van buitenaf is hen vreemd. De indiepopparels die ze maken komen slechts aan de oppervlakte als het hen zo uitkomt. Het houdt Feuerbachsongs in ieder geval puur en vrij van ondoordachte keuzes. Op verzoek van Krakow nu opnieuw heel even in de spotlights én met reden, want van de heren van Feuerbach zelf vernamen we dat ze van plan zijn een aantal nieuwe nummers uit te proberen met gitaar, drum en sampler. ‘Hoogstwaarschijnlijk zeer rustig’, naar eigen zeggen.

http://www.archive.org/details/sis06DUYSTER DJ SET by EPPO JANSSEN
Al goed zeven jaar sluiten Eppo Janssen en Ayco Duyster de week af met een streepje tomeloze weemoed en oorverdovende zoetheid. Duyster is dan ook een rustige maar ongedurige rots in de stille audiobranding. Een meer natuurlijke habitat voor bands als Krakow en Feuerbach is moeilijk te bedenken. Een Duyster dj-set van samensteller Eppo Janssen is dan ook de perfecte afsluiter voor deze concertavond.

http://www.stubru.be

 
 
 

DATUM: za 24 maart


AANVANG: 20u00


INKOM: EUR 4 EUR (leden BELGIE) / EUR 6