MY CAT IS AN ALIEN

My Cat is an Alien (MCIAA) is het improvduo van de Turijnse gebroeders Maurizio en Roberto Opalia. Elektrische en akoestische gitaren zijn de basisinstrumenten waarmee ze, aangevuld met speelgoedinstrumenten, flashende spaceguns en kleine percussie, een hoogst eigen MCIAA-geluidskosmos genereren. Om hun onstilbare muzikale en visuele creativiteit bot te kunnen vieren, riepen de Opalia’s ‘Opax records’ in het leven, een label dat sinds 1997 uiterst gelimiteerde MCIAA releases aan een strak tempo uitbrengt. De serie split releases, getiteld ‘From the Earth to the Spheres’, koppelt MCIAA aan artiesten als Thurston Moore, Jim O’Rourke, Christian Marclay, Jackie-O Motherfucker, Thuja, Christina Carter en Andrew MacGregor. Deze releases zorgden voor een internationale reputatie die MCIAA live wist hard te maken via tournees met o.a. Sonic Youth en via gesmaakte concerten tijdens het succesvolle Kraak-festival (kunstencentrum BELGIE, 2006) en het Canadese Victoriaville-festival. Naast Opax vinden we werk van MCIAA terug op labels als Eclipse, Very Friendly, Important Records, Last Visible Dog, Starlight Furniture Co., Free Porcupine Society, U-Sound Archive, Time-Lag Records, Gold Soundz, Rococo Records, PseudoArcana, Sloow Tapes, Ikuisuus, Rebis, A Silent Place, Root Strata, Esquilo en Foxglove/Digitalis Industries. De Turijnse broertjes zijn dan ook meer dan goed vertegenwoordigd in de internationale alternatieve muziekscene. My Cat is an Alien is te gast op het door Thurston Moore gecureerde en inmiddels uitverkochte ATP Nightmare Before Christmas-festival en zakt dan verder af richting Hasselt voor een hernieuwde kennismaking.

http://www.mycatisanalien.com/

Lees de review van 'Greetings From the Great Void' op Kwadratuur.be
http://www.kwadratuur.be/releases.php?id=3109
FURSAXA

Bart (sloow Tapes) de Paepe beschreef voor het webzine ‘KindaMuzik’ het concert van Fursaxa tijdens kunstencentrum BELGIE’s Open Circuit:Femmes-festival in 2005 als volgt: ‘Een Casio, een accordeon, wat percussie, een fluitje en een betoverende stem, meer had Tara Burke niet nodig om een indrukwekkend klanktapijt in elkaar te weven waarop we ons met genoegen languit uitstrekten en lieten meevoeren met zachtjes voortkabbelende loops. Een uiterst intense, emotionele zone tussen realiteit en droom, tussen het zijn en het mogelijke. In eigen beheer uitgebrachte cd-r’s als Amulet en The Cult from Moon Mountain vonden we al lichtjes fantastisch, live klinkt alles nog stukken beter.. ‘. Ook Fursaxa doet ATP Nightmare Before Christmas aan in een bijzondere samenwerking met Black Forest/Black Sea. Thurston Moore was er immers als de kippen bij om in 2002 een Fursaxa-lp uit te brengen. Andere releases vinden we o.a. terug op Eclipse, Time-Lag, Foxglove, ATP en Last Visible Dog.

http://www.fursaxa.net/BLACK FOREST/BLACK SEA


Uit de as van de cult acid-folkband The Iditarod rees in 2003 het opmerkelijlke duo Black Forest/Black Sea (BF/BS). Jeffrey Alexander (gitaar, lo-fi elektronica) en Myriam Goldberg (cello, stem) klinken als BF/BS tegelijk donkerder en warmer dan The Iditarod. De stevige folky invloeden van hun moederband worden dan ook zorgvuldig geadapteerd, bewerkt en omgewoeld om uiteindelijk tot een veel ruimer en moeilijk te klasseren geheel te komen. Betoverende pop, psychedelica, drones, kamermuziek, omgevingsgeluid, oude Europese folk, noise, beats en vrije improvisatie maken allemaal deel uit van het BF/BS-spectrum waarin niets is wat het lijkt te zijn. BF/BS songs zijn altijd in beweging. Concerten zijn dan ook unieke ervaringen. Jeffrey en Myriam bestieren ook samen het Secret Eye-label dat naast BF/BS-releases werk uitbrengt van o.a. Avarus, Urdog, Spires That in the Sunset Rise, Directing Hand en Larkin Grimm. Het feit dat BF/BS een bijzondere samenwerking aangaat met Fursaxa tijdens het ATP-festval én de aanwezigheid van MCIAA doen ons hopen op enkele verrassingen wat betreft samenwerking(en) tijdens deze unieke concertavond.

http://www.blackforestblacksea.com/

 
 
 

DATA: za 16 november

AANVANG 20u00


INKOM EUR 7 (leden BELGIE) / EUR 9