NO-NECK BLUES BAND (NNCK)
Dave Shuford, Jason Meaghermic, Patrick Murano, Matthew Heyner, Dave Nuss, Keith Connolly, Michiko Cook: Bas, gitaar, percussie, keyboards, blaasinstrumenten, cello, elektronica, gevonden voorwerpen...

Schoffelende bluesrituelen, percussieve injecties en folkriedels, noisy intermezzo’s en freejazz escapades, pompende krautriffs en fluxus-referenties, een No-Neck Blues Band-concert is altijd meer dan een gewoon concert. Haalde de theatraliteit tijdens de eerste NNCK-doortocht in kunstencentrum BELGIE (2003) nog de bovenhand dan kregen we tijdens het musicNOmusic-festijn in 2004 een sterke ritmische NNCK-variant te horen. New Weird America probeert de pers maar NNCK laat zich gewoonweg niet in een bepaald vakje duwen.

‘Qvaris’ (5RC) en ‘Collective Imaginings of Quantarenius, Cook, and Co’ (Green Naftali Gallery), de twee releases die NNCK in 2005 op ons losliet, bevestigen nogmaals dat de herkenbare en toch bevreemdende en originele, verrassend melodische maar tevens heerlijk abstracte, improvisatorische maar evenzeer organisch gestructureerde aanpak telkens weer knappe releases oplevert. Mediaschuw als ze zijn laten ze vooral de muziek voor zich spreken. Nu voor de derde keer te gast op het Belgie-podium naar aanleiding van ‘Embryonnck’ een gloednieuwe release voor het Duitse Staubgold-label. ‘Embryonnck’ is een samenwerking met de legendarische Krautrockband Embryo en laat wederom een verrassende NNCK horen. De verwachtingen voor dit nieuwe NNCK-concert zijn dan ook hoog gespannen. Voor de inkomprijs hoeft u het alvast niet te laten want deze concertavond maakt deel uit van het ‘Live in Hasselt’-gebeuren en is bijgevolg geheel gratis.
http://www.theserth.com

beluister gratis NNCK audiotrack op kwadratuur.be:
http://www.kwadratuur.be/audio.php?id=311


HORDE STELLAIRE
feat. B.Hammoudi, P. Whinster en G. Heratius

De boodschap van dit illustere gezelschap was erg kort ‘There’ll probably be some music... ’

 
 
 

DATUM:
za 27 mei

AANVANG 20u00

INKOM: GRATIS (in het kader van Live in Hasselt)