< aanvang WOLF EYES: 20u15 stipt!!! >

 

WOLF EYES (US)

Nate Young, John Olson, Michael Connelly
Lo-fi elektronica, stem, gitaar, vuisten


Zware tonen, diepe uitgerekte en gelaagde elektronische glitches, ultra ruwe bandmanipulaties en fucked up gitaren, zo schreven we naar aanleiding van de eerste Belgische doortocht van Wolf Eyes in kunstencentrum BELGIE tijdens het Kraak Festival in 2004. Dit post-noise-metal combo zou de puntjes op de i komen zetten... Het podium werd bestegen, de poorten van de noise-hel werden opengezet en de vuisten gingen in de lucht. We maakten zelfs gewag van een heuse -mini maar toch- mosh pit. Wolf Eyes zette een standaard die dag maar het duurde nog tot Sub Pop besloot om ‘Burned Mind’ uit te brengen vooraleer de criticasters overstag zouden gaan. Dat er op dat moment ook schitterende releases circuleerden voor labels als De Stijl en Fusetron, waarop Wolf Eyes het doet met de ultieme cultband Smegma (kunstencentrum BELGIE, Kraak 2005) of met dat ander stelletje ongeregeld Black Dice (BELGIE, 2003) was menig rabiate fan gelukkig niet ontgaan.

Labels als Troubleman Unlimited en Bulb Records huizen nog meer Wolf Eyes goodies en de eigen Hanson Records/American Tapes-as is naast de basis voor eigen releases in alle mogelijke formaten ook een perfecte uitlaatklep voor meer ondergronds noise-talent als Nautical Almanac, Decaer Pinga, Kevin Drumm & Evil Moisture. Aaron Dilloway geniet momenteel van onvervalste gastvrijheid aan de voet van het Himalaya-gebergte ergens in Nepal en besloot voorlopig niet terug te keren. Nate Young en John Olson blijven echter niet bij de pakken zitten en brengen Michael (Mike) Connelly van het onnavolgbare noise-combo Hair Police mee om terug naar de Wolf Eyes noise-roots te gaan van voor deze Europese tournee.http://www.subpop.com/scripts/main/bands_page.php?id=423

SUNN O))) (US)

Stephen O’Malley: Gitaar
Greg Anderson: Gitaar
Attila Csihar: Stem
Tos Niewenhuize: elektronica
Oren Ambarchi: Gitaar, elektronica

Sunno))), oorspronkelijk bedoeld als eerbetoon aan de dronelegende Earth en sterk beïnlvloed door de massieve gitaarriffs van The Melvins, veroverde in minder dan vijf jaar tijd een unieke plaats in de alternatieve muziekwereld. Oprichters Stephen O’Malley (Khanate, Lotus Eaters, Thor’s Hammer... ) en Greg Anderson (Goatsnake, Thor’s Hammer) slagen er in om met hun minimale subsonische doomcore spontaan bruggen te slaan tussen metal en minimalisme. Op releases als OO Void, Flight of the Behemoth, Thee Grimm robe demos, White 1 en 2 horen we donkere metalriffs flirten met oneindige drones zoals La Monte Young ze graag de wereld instuurt.

Maar laat u vooral niet te veel afleiden door dit analytische gegeven. O’Malley en Anderson zijn en blijven immers onvervalste metalheads. Dichte mist van droog ijs en monnikspijen (grimm robes) zijn vaste ingrediënten tijdens de Sunno))) live shows en op het door hen opgerichte Southernlord-label vinden we naast Sunno))) ook releases terug van o.a. Boris, Saint vitus, The Obsessed, Khanate en Urgal en Probot. Gasten voor dit concert zijn de Hongaarse Attila Csihar, die zijn doodsreutel in het verleden al leende voor o.a. Mayhem, Aborym, Tormentor en Korog, en Oren Ambarchi (kunstencentrum BELGIE, 2002 & 2003) die eerder toevallig in de Australische band Sun speelt maar vooral bekend is met zijn ambient gitaardrones voor het Engelse Touch-label. Een Sunno)) en Wolf Eyes split- release is in de maak, maar eerst nog beiden live op het BELGIE-podium ter afsluiting van het seizoen.

http://www.southernlord.com/sunn.htm

 
 
 

DATUM:
za 25 juni

AANVANG 20u00


INKOM EUR 7 (leden BELGIE) / EUR 9