Zemog Inc. en kunstencentrum BELGIE slaan op vrijdag 3 en zaterdag 4 oktober de handen in elkaar en presenteren u onder ‘Picture This’ een multimediaal programma om in te lijsten.

ZATERDAG 4 OKTOBER:
PERFORMANCE - CONCERTEN - EXPO

STEFAAN QUIX: ‘Drie Monochromen : RGB’
In zijn recente trilogie ‘Drie Monochromen : RGB’ exploreert mediakunstenaar en muzikant Stefaan Quix het microscopische aspect van de pixel. Met op maat geschreven software manipuleert hij de auditieve en visuele transformatie van zijn eigen compositie. Een leeg zwart beeld evolueert langzaam naar een ander leeg rood, groen of blauw beeld.
http://quix.orgKEVIN SHIELDS

Eva Aguila, aka Kevin Shields, is een vat vol oer-energie. Gang Wizard is de moederband maar solo weet ze verpletterend uit te halen met schrapende feedback en stomende analoge pulsen. Haar noisy live-bijdrage aan het Open Circuit: Fat Cat-festival 2007 ging niet onopgemerkt voorbij en is terug te vinden als ‘Nothing Never Ending op de Kevin Shields-cd ‘The Death of Patience’.
http://www.myspace.com/kkevinsshields


 

QUIET STARS
Een danser, een journalist en een schilder omarmen kitchpop, lofi bossa nova, easy jazz en visuals alsof Marcel Broodthaers en Jacques Brel bij elkaar op de koffie gaan op het strand van Copacabana. De Snaphots-release ‘Quiet Nights with Quiet Stars’ in een productie van Jef Mercelis gaf ons al een hint maar Peter Kern (gitaar, stem), Quentin Legrand (sax, stem), Remi Mercelis (keybords, stem) en Martin Doyen (visuals) live meemaken is aangewezen om Brussels best bewaarde geheim ten volle te ontdekken.
http://www.myspace.com/quietstarsmusic


CALDERA LAKES

Brittany Goulds resonante vocalen -zie ook‘Married In Berdichev’ en haar samenwerking met Jandek (kc BELGIE, 2005)- worden in Caldera Lakes door Kevin Shields vakkundig ontleed en voorzien van het gepaste klankkleed. Hemelse deuntjes worden onderuitgehaald eens u zich comfortabel begint te voelen bij zoveel pracht. Alsof het grote sprookjesbos bezaaid is met roestige wolfsklemmen en de gloeiende ogen rondom zich al verheugen op een brokje rottend vlees.
http://www.myspace.com/calderalakes

AAVON DURCKHEIM
Verder kleurend op de muzikale lijnen uitgezet door Captain Beefheart, Can en The Fall rijgt Aavon Durckheim al 25 jaar gretig en met de nodige tussenpauzes hits als Pip Songs, Battle of Slacks of Laliful Huy aan elkaar. Diego Suzuki en JMX grijpen de gelegenheid aan om een sprong van het verleden naaar de toekomst te wagen. Quix verdween in 1994 mysterieus van de radar maar duikt tijdig op om Aavon Durckheim anno 2008 basgewijs te versterken. De geruchten dat Kim ‘Duchateau’ Kangaroo en R. Landroom de gelederen komen versterken zwellen dagelijks aan. Een historisch event is in de maak.
http://www.myspace.com/aavondurckheim

DATUM: za 4 oktober
AANVANG: 20u00
INKOM: EUR 5 (leden BELGIE) / EUR 7