Klik hier voor het programma van za 4 oktober
 


Zemog Inc. en kunstencentrum BELGIE slaan op vrijdag 3 en zaterdag 4 oktober de handen in elkaar en presenteren u onder ‘Picture This’ een multimediaal programma om in te lijsten.

VRIJDAG 3 OKTOBER: EXPO (vernissage)

‘FROM BRUSSELS WITH LOVE:
VLAAMSCHE FILMPJES 2008’
> curator Stefaan Quix
Mediakunstenaar en curator Stefaan Quix stelt een boeiend programma samen rond het hybride, post-digitale karakter van videokunst anno 2008. Van videaste pur-sang Els van Riel en haar samenwerkingen met hedendaagse componisten tot de audiovisuele essays van publicist-theoreticus Herman Asselberghs, langs de videobrieven van fotografe Els Opsomer of de monochrome meditaties van Quix zelf: een long strange trip langs Brusselse videoveldwegen.

‘GRIJS MONONOCHROOM’
> Greet Billet en Stefaan Quix

Samen met Stefaan Quix werkt Greet Billet -docent aan de Hogeschool Sint Lukas Brussel en beeldend kunstenaar- momenteel aan het onderzoeksproject ‘De ontplooiing van het monochroom in haar digitale en analoge verschijningsvorm’. Een eerste weerslag van het onderzoek dat de audiovisuele trilogie ‘Drie Monochromen : RGB’ van Stefaan Quix (te zien op zaterdag 4 oktober) als uitgangspunt heeft, kan u parallel met Vlaamsche Filmpje 2008 ontdekken.

http://quix.org
http://greetbillet.be
http://augusteorts.be
http://www.ernahecey.com/uk/els_opsomer_works.php
http://www.argosarts.org/catalogue.do?bio=89
http://cheloniamydas.org


DATUM VERNISSAGE: vr 3 oktober
AANVANG: 20u00
INKOM: gratis !
De expo loopt tot en met za 18 oktober tijdens de openingsuren van kc BELGIE!