Hasselt en kunstencentrum BELGIE zijn voor de zesde keer gastheer en co-organisator van het ondertussen internationaal gerenommeerde (k-raa-k)3-festival. Maak kennis met het kruim van de Belgische en internationale alternatieve scene tijdens deze 12-uur durende trip doorheen een jungle van verrassende muziekstijlen, oog- en oorstrelende films en dynamische installaties. Slingerend tussen elektronica, pop, out rock, avant-garde en free folk wijst het (K-RAA-K)3-festival 'hokjes denken' definitief de deur.

 

EXPO • AUDIO VIDEO

 
JOHANNA DOMKE "Let the wind blow" (GER) loop / 2003 / still
 Johanne Domke is een jonge Duitse videaste die voornamelijk werkt rond tijd. In "Let the wind blow" staan een man en een vrouw onbewegelijk naar de horizon te kijken, met een panoramisch zicht op een stad voor hen. Dag en nacht gaan voorbij.

THIBAULT DELFERIERE (B)
Delferiere is een door Nietzche gefascineerde kunstenaar, die via verschillende media, gaande van schilderijen en beeldhouwwerken tot videowerk en installaties, uiting geeft aan deze passie. In zijn werk staat het (gehavende) lichaam centraal en dit weet hij telkens opnieuw op een fijnzinnige wijze te brengen. Delferiere heeft ook een aantal samenwerkingen op zijn palmares, waaronder een kortfilm met enfant terrible Costes.


STEVE SCHEPENS (B)

"Het beeld wil niet gered worden. Het beeld wil duidelijk zijn." Steve Schepens is een jonge Gentse kunstenaar die werkt rond (optische) illusies en de erkenning van de problematiek van het beeld. Schepens bouwt installaties die plaatsgebonden zijn en vervolgens ingedeeld worden in de projecten Horror en Aphanasis.


JAN GOEMAN (B)
Goeman is een zeer getalenteerde Gentse fotograaf die dit jaar de (K-RAA-K)3 festival affiche voor zich nam.


JOHANNA BILLING (SW)
Johanna Billing is een Zweedse filmmaakster die door het prestigieuze Oostenrijkse Index opgenomen werd. "Missing Out" gaat over overdreven individualisme en over het gevoel dat er ’Äòiets’Äô - misschien een zekere vorm van kennis - verloren is gegaan over de jaren heen.

 

http://www.kraak.net

 
 
 

DATUM:
za 12 maart 2005

AANVANG: 14u00
DEUREN: 13u00

INKOM: EUR 13 (leden BELGIE & KRAAK) / EUR 15 MET STEUN VAN : PROVINCIE LIMBURG (Provinciale Dienst Jeugd)