Hasselt en kunstencentrum BELGIE zijn voor de zesde keer gastheer en co-organisator van het ondertussen internationaal gerenommeerde (k-raa-k)3-festival. Maak kennis met het kruim van de Belgische en internationale alternatieve scene tijdens deze 12-uur durende trip doorheen een jungle van verrassende muziekstijlen, oog- en oorstrelende films en dynamische installaties. Slingerend tussen elektronica, pop, out rock, avant-garde en free folk wijst het (K-RAA-K)3-festival 'hokjes denken' definitief de deur.

 

VIDEO • AUDIO EXPO

KURT D'HAESELEER "S*CKMYP" (B) 80' / 2004
(K-RAA-K)3 bracht in januari de DVD uit van deze film, in samenwerking met De Filmfabriek. S*CKMYP is een indrukkwekkende organische beeld- en klankstroom langs geëxplodeerde gebouwen, trillende wegen en gemuteerde mensen. De muziek is van Köhn, de tekst geschreven en voorgelezen door Peter Verhelst.

GUSTAV DEUTSCH
"Film ist (1-6)" (AUS) 16mm - 60' / 1998
"Film ist (7-14)" (AUS) 35mm - 93'/ 2002

ÄúEen onderzoek naar het karakter van film’Äù, zo omschrijft Deutsch het project Film Ist. Op systematische wijze verkent deze Oostenrijkse regisseur de aspecten van het medium. Hij gebruikt daarvoor een gevarieerde selectie archiefmateriaal. Deutsch combineert zaken die geen verband houden met elkaar in mysterieuze, ritmische blokken door de voiceovers uit te schakelen. Met muziek van de Oostenrijkse elektronische elite.

Short movies selected by COURTisane
The Light - Brian Doyle (US) 10' 00''/2003
Van een eenzame straatlantaarn naar het felste licht dat ooit is geproduceerd, het lichtbaken van een grootstad die de hemel aftast. De poging om door de nacht heen te priemen, om het onbekende te kennen, eindigt somber. De climax vormen de lichtbakens die de aanslagen op het World Trade Center in NYC herdenken. Los van de precieze gebeurtenissen waarnaar ze verwijzen, stralen ze een abstracte transcendentie uit.

Flow - Takeshi Kushida (JP/GB) 02'30''/2003
Een man en een vlag, digitaal bewerkt.

Aqua Gym - Simon Green (GB) 04'00''/2003
Twee synchroonzwemmers voeren een reeks choreografische bewegingen uit boven en onder water. Een studentenfilm gemaakt aan het Royal College of Art in Londen.

Set-4 - Jan Van Nuenen (NL) 03'50''/2003
Set-4 begint als een gewoon spelletje pingpong maar verandert in een caleidoscopische spiraal van dansende opslagen, vliegende duikers en dreunende tafeltennisballetjes.

La Ligne - Tarik Hayward (CH) 03'00''/2003
De maker doet zijn uiterste best om binnen de lijntjes te blijven, en de kijker met hem.

Conflicto Interno (Internal Conflict) - Werther Germondari (IT)
01'00''/2003
Een springkasteel voor kinderen, of het paleis van Hamlet in Denemarken? De kijker moet zelf op zoek gaan naar de diepere lagen van deze taoïstische schets.

Cultural Quarter - Mike Stubbs (GB) 10'00''/2002
Cultural Quarter toont de verhoudingen tussen bewakers in de stad en de inwoners. Zo roept Mike Stubbs ethische vragen op rond surveillance, de blik en menselijk gedrag. De film legt de kloven bloot tussen de dromen van ontwikkelaars en de opvattingen van stedelingen over wat culturele ruimte betekent en hoe die zou moeten worden gebruikt.

Sex and Sadness - Brian McDonald (CA) 04'00''/2001
Een meisje heeft een verrassende motivatie klaar voor haar keuze van partner van de avond.

Neurotica Compilatie - Hans Hoogerbrugge (NL) 04'00''/2002
Een compilatie van de Neurotica animaties van Han Hoogerbrugge op zijn website hoogerbrugge.com.


PIETER-PAUL MORTIER "In the Midst of ..." 19' (B) (2004)
De Belgische première van de nieuwste en langste film van Mortier. Deze Gentse filmmaker ging in de weer met beelden uit India, geschoten door vrienden. en monteerde en verwerkte ze, zodat onmiddellijk een nieuw perspectief wordt gegeven op het medium film. De muziek is nieuw werk van Ovil Bianca.

 

http://www.kraak.net

 
 
 

DATUM:
za 12 maart 2005

AANVANG: 14u00
DEUREN: 13u00

INKOM: EUR 13 (leden BELGIE & KRAAK) / EUR 15 MET STEUN VAN : PROVINCIE LIMBURG (Provinciale Dienst Jeugd)