FLEUR BOONMAN

EXPO FOTOGRAFISCH WERK
+
FILM PORTABLE LIFE (13 & 14/01)
gratis concert op zaterdag 14 januari van LADY ANGELINA (B, solo)

Fleur Boonman (Neerpelt, ° 1976) legt met veel discretie en de nodige schroom mensen vast. Hoewel de strakke composities laten vermoeden dat de beelden geënsceneerd zijn, is het tegendeel waar. De suggestieve beelden vormen het product van een spontane interactie met haar objecten. De mensen, het licht en de omgeving zijn elementen die haar nomadische pad kruisen. De fotografe blijft op de achtergrond en kiest enkel het tijdstip om de voorbijschuivende, menselijke taferelen te vereeuwigen. Op wonderbaarlijke wijze legt Fleur Boonman een subjectieve, stemmige schoonheid in haar werk: intieme vensters op de wereld, als schilderingen die inkijk bieden op haar nomadische ontmoetingen met tal van (sub)culturen.

Fleur Boonman studeerde AudioVisuele Kunst aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Ze specialiseerde zich in film, video en fotografie en bouwde de afgelopen jaren een stevige internationale reputatie op als beeldend kunstenares, fotografe en filmaakster. Parallel met de vertoning van haar eerste langspeelfilm 'Portable Life' - een bijzondere road movie die de zwerftocht van een jonge vrouw volgt langs landen als Zuid- Afrika, Syrië, Sumatra, Bali, Frankrijk, België, Griekenland... en de Verenigde Staten - geeft kunstencentrum BELGIE haar nu de nodige ruimte om een selectie van haar fotografisch werk, gemaakt in verschillende uithoeken van de wereld tentoon te stellen.

              

www.fleurboonman.com

+ gratis concert op zaterdag 14 januari van LADY ANGELINA (B, solo)

Onder het pseudoniem 'Lady Angelina' bracht de Borgerhoutse chanteuse en accordeoniste Trijn Janssens in 2011 haar tweede album uit. 'Amor y Coraçon' gaat over liefde, natuur en het leven, en dat in drie talen. Trijn Janssens doorzwom al vele watertjes. Ze groeide op in een hippiegezin op een boerderij in Essen en ontdekte in die gezellige broeihaard haar liefde voor toneel en muziek. Later zou ze in een woonwagen wonen, en enkele jaren in een bohémiengezelschap protesteren tegen de bouw van het nieuwe Antwerpse justitiepaleis op 't Zuid.

Via de Kamikaze Freak Show ontstond haar "typetje" Lady Angelina, een chansonnière met weerhaakjes en zwarte vleugeltjes. De engel en de duivel in één dame, en dat resulteert in muziek die soms paradijselijk klinkt, en anderzijds flirt met dreiging en weemoed. Als 'stadsnomade met accordeon' verbindt Lady Angelina vrolijke majeur met intrieste mineur: het leven is niet wit of zwart, maar daar ergens tussenin. Deze tragikomische sfeer doet, ook door het instrumentarium, denken aan circus- en balkanmuziek, maar evenzeer flirt ze met tango en het Vlaamse levenslied. Melancholie en levensvreugde zijn immers universeel.

http://www.ladyangelina.com/

Lees het artikel over Portable Life in HBVL > klik hier !
Lees hier de aankondiging in DS-MAGAZINE (13/01/12) > klik hier !
Bekijk de foto's van de expo © Ronny Wertelaers > klik hier !
Bekijk de foto's van LADY ANGELINA © Ronny Wertelaers > klik hier !

Voor de filmpagina van PORTABLE LIFE > Klik Hier !

 
 
 

DATA:
vernissageweekend vr 13 en za 14 januari 2012

AANVANG:

Foto-expo vanaf 19.00 u. + filmvertoning 'Portable Life' om 20.30 u.

INKOM:
GRATIS

De expo loopt t.e.m. za 4 februari, toegankelijk op vr en za avonden vanaf 19.00 u.