PORTABLE LIFE
Regie: Fleur Boonman
Cast: Ella-June Henrard, Rutger Hauer, David Ramaekers, Sam Louwyck, Kristof Koenen
(BE/NL / 2011 / Blu-ray / 100’)
+
gratis concert op zaterdag 14 januari van LADY ANGELINA (B, solo)

Aan de rand van een meer in de mist vindt de 17-jarige Sea (Ella-June Henrard) een mysterieus medaillon. Het betekent het begin van een wereldreis. Sea laat zich leiden door onverwachte wendingen en raadselachtige tekens, om te ontdekken dat er een onomkeerbaar verband bestaat tussen de ontmoetingen en de betoverende plekken die ze op haar weg vindt. Terwijl ze het leven bereist als avontuur en zichzelf keihard tegenkomt, herkent ze mensen en plekken die ze niet kan kennen, alsof ze terugreist naar de beslissende momenten van een eerder leven.

Fleur Boonman (Neerpelt, °1976) studeerde AudioVisuele Kunst aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Ze specialiseerde zich in film, video en fotografie en bouwde de afgelopen jaren een stevige internationale reputatie op als beeldend kunstenares, fotografe en filmmaakster. Portable Life, haar eerste langspeelfilm, is een bijzondere road movie geworden die de zwerftocht van een jonge vrouw volgt langs landen als Zuid-Afrika, Syrië, Sumatra, Bali, Frankrijk, België, Griekenland... en de Verenigde Staten. Zonder autobiografisch te willen zijn - Boonman zwierf zelf als jonge vrouw doorheen de wereld - geeft de regisseuse toe dat de film over een reis gaat: ‘Portable Life is een letterlijke en innerlijke reis, door parallelle werelden en andere tijden waarin bepaalde mensen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.’

Fleur Boonman omringt zich met een sterke cast en crew om de juiste toon en sfeerzetting voor Portable Life te vinden: Ella-June Henrard is een 18-jarig Antwerps natuurtalent. Ze debuteerde in februari 2010 in de langspeelfilm ‘Bo’ van Hans Herbots en speelde in 2011 een rol in ‘Noordzee, Texas’ van Bavo Defurne. Rutger Hauer, de steracteur van onder andere films als ‘Turks Fruit’, ‘Soldaat van Oranje’, ‘Blade Runner’ en Hobo With A Shotgun (kunstencentrum BELGIE, 2011), is genoegzaam bekend door zijn intense acteursprestaties. David Ramaekers speelde in ‘Small Gods’ van Dimitri Karakatsanis en in de korte films ‘F-move’ van Fleur Boonman en ’50CC’ van Felix van Groeningen. Voeg daarbij de mooie prestaties van danser-acteur Sam Louwyck (Any Way the Wind Blows, Rundskop... ) en Kristof Koenen (Ontroerend Goed...) en vooral de knappe cameravoering van Christopher Gallo, die eeder werkte met filmgrootheden als Quentin Tarrantino, Steven Spielberg en Roberto Rodriguez en weet de Fleur Boonman met Portable Life een visuele parel toevoegt aan de bloeiende Belgische cinema.

www.portablelife.be

+ gratis concert op zaterdag 14 januari van LADY ANGELINA (B, solo)

Onder het pseudoniem 'Lady Angelina' bracht de Borgerhoutse chanteuse en accordeoniste Trijn Janssens in 2011 haar tweede album uit. 'Amor y Coraçon' gaat over liefde, natuur en het leven, en dat in drie talen. Trijn Janssens doorzwom al vele watertjes. Ze groeide op in een hippiegezin op een boerderij in Essen en ontdekte in die gezellige broeihaard haar liefde voor toneel en muziek. Later zou ze in een woonwagen wonen, en enkele jaren in een bohémiengezelschap protesteren tegen de bouw van het nieuwe Antwerpse justitiepaleis op 't Zuid.

Via de Kamikaze Freak Show ontstond haar "typetje" Lady Angelina, een chansonnière met weerhaakjes en zwarte vleugeltjes. De engel en de duivel in één dame, en dat resulteert in muziek die soms paradijselijk klinkt, en anderzijds flirt met dreiging en weemoed. Als 'stadsnomade met accordeon' verbindt Lady Angelina vrolijke majeur met intrieste mineur: het leven is niet wit of zwart, maar daar ergens tussenin. Deze tragikomische sfeer doet, ook door het instrumentarium, denken aan circus- en balkanmuziek, maar evenzeer flirt ze met tango en het Vlaamse levenslied. Melancholie en levensvreugde zijn immers universeel.

http://www.ladyangelina.com/

Lees het artikel in HBVL > klik hier !
Lees hier de aankondiging in DS-MAGAZINE (13/01/12) > klik hier !
Bekijk de foto's van de expo © Ronny Wertelaers > klik hier !
Bekijk de foto's van LADY ANGELINA © Ronny Wertelaers > klik hier !

Voor de expo-pagina van FLEUR BOONMAN > Klik hier ! 

 
 
 
DATUM:
vr 13 en za 14 januari 2012

AANVANG:
Filmvertoning 20.30 u. - Foto-expo Fleur Boonman vanaf 19.00 u.

INKOM:
GRATIS