MEDIA & DESIGN ACADEMIE GENK
De Media & Design Academie (KHLim Genk), opleiding Audiovisuele kunst presenteert een selectie kortfilms uit de opgelegde werken en afstudeerprojecten van de studenten Animatie (3° en 4° jaar) en Medium: Video, TV en Film (3° en 4° jaar). Naar jaarlijkse gewoonte een uitgelezen moment om fris en verrassend werk te zien van een nieuwe generatie filmmakers.
http://www.khlim.be/abk


LAMPE schijnt
Filosoof, theater- en filmmaker Pieter de Buysser schreef en regisseerde voor Lampe o.a. 'Het Litteken Lip', 'Lotus Drive' en 'Aangesproken, de as en de boter' drie spraakmakende theaterstukken die ook in kunstencentrum BELGIE hun doorloop kregen. Lampe speelt dus veelvuldig maar schijnt ook meer dan behoorlijk sinds de release van de kortfilm 'De Intrede' in 2002. Kunstencentrum BELGIE zet de drie gerealiseerde kortfilms van regisseur Pieter de Buysser, die inmiddels bezig zijn aan een succesvol parcours op diverse internationale filmfestivals, voor u op een rij.

DE INTREDE
Regie: Pieter de Buysser
Cast: Benjamin Verdonck, Lise Solar, Jan-Joris Lamers, Willy Thomas, Guy Dermul, Robby Cleiren,
Margijn Bosch, Bruno Vandenbroecke
(B / 2002 / 18' / 35 mm)

"Na jaren de rimpels van de Brusselaars te hebben gelezen, na dagelijks toegewijd gesprek met zichzelf, na zijn jonge leven lang zorgvuldig het goede van het kwade te hebben gewikt en gewogen, had hij beslist. Mateloos en in een genereus gebaar zou hij één worden met de absolute goedheid. Zijn liefje bracht hem zijn paard. Hij maakte zich klaar voor zijn minzame intrede in Brussel. Zij wist dat hij dit alleen moest doen. En hij ging en hij gaf en hij leed."

SOLAR
Regie: Pieter de Buysser
Cast: Alice Chauchat en Lise Solar
(B / 2004 / 12')

Solar is een dansfilm. Solar is een suggestie. Solar is erotiek zoals je het nog nooit gezien hebt en ook nooit zal zien. Solar is the sun, oh the sun! There she is again and again ! Solar is het schaamrood op de wangen van de mystica. Solar is wat onze sprakeloze zintuigen altijd al hebben geweten, en altijd al hebben vergeten. Solar is zonder woorden.

THE AMBASSADOR
Regie: Pieter de Buysser
Cast: Geoffrey Carey (werkte o.a. met Wim Wenders, Roman Polanski, Aki Kaurismaki, Luc Besson)
(B/D / 2004 / in productie)
Steun: Kunstencentrum BELGIE, Beurschouwburg, nOna, Limlight, De Hallen van Schaarbeek

De ambassadeur van de V.S. in België heeft beslist zijn post te verlaten. Vanaf nu vertegenwoordigt hij een ander land, een altijd ander land, altijd elders. Hij wil een laatste keer naar Bagdad om daar in de wonde te dabben waar zijn voormalig land zich fataal te pletter heeft getriomfeerd. http://www.lampe.be

 
 
 
DATUM: za 26 juni

20.00 uur

INKOM: GRATIS (LEDEN BELGIE) / EUR 2