Cast:
Asia Argento, Michael Madsen, Carl Ng, Kelly Lin, Kim Gordon (Sonic Youth), Joanna Preiss, Alex Descas

Sandra (Asia Argento), een ex-prostitué, moet Londen in allerijl verlaten na een stomende en in brutaal geweld ontaarde sm-sessie met haar ex-liefde en zakenman Miles Rennberg (Michael Madsen) . Ze vlucht naar Hong Kong waar ze hoopt op een nieuwe start. Lester (Carl Ng) en Sue (Kelly Lin), een jong en attractief koppel nemen Sandra op sleeptouw. Ze beloven haar te helpen aan papieren en geld. Niets vermoedend raakt Sandra echter verstrikt in een vuil spel van verraad en manipulatie...

De Franse regisseur Olivier Assayas flirt in zijn nieuwste film ‘Boarding Gate’ opnieuw met seks en vernedering, transglobaal kapitalisme, vuile deals en drugs in wereldsteden, een nieuwe identiteit en een enorm rusteloze camera. Ook in zijn cyberthriller met Sonic Youthsoundtrack ‘Demonlover’ (kc BELGIE, 2003) sneed Assayas deze thema’s aan. Hij trekt de lijn van zijn fascinatie voor Aziatische cinema, Hongkong en rock in ‘Boarding Gate’ op een efficiënte manier door.

Zo zet Sonic Youthbassiste Kim Gordon als Kay een bikkelharde lady neer, horen we flarden Brian Eno en Sparks voorbij ronken op de soundtrack en worden klasbakken als Asia Argento en Michael Madsen gestuwd naar opmerkelijke acteerprestaties. De synergie tussen Argento (Marie Antoinette, Land of The Dead, Last Days...) en Madsen (Reservoir Dogs, Kill Bill, Donnie Brasco...) is op zijn minst opvallend te noemen en zorgt voor een sterke onderhuidse spanning.

http://www.magpictures.com

 
 
 
DATUM: za 13 sept.

AANVANG:

20.00 uur

INKOM:
EUR 4 (leden BELGIE) / EUR 5

RESERVATIE GEWENST ! via belgie@skynet.be of tel. 011/22 41 61