Regie: Lukas Moodysson
Cast: Jena Malone, Peter Lorentzon, Mariha Åberg
(SE / 2006 / 72’ / DVD)

De Zweedse regisseur Lukas Moodysson schonk ons eerder al de indringende filmparels Fucking Åmål (kc BELGIE, 2000), Together (kc BELGIE, 2001) en Lilja 4-ever (kc BELGIE, 2002). In afwachting van zijn nieuwste productie Mammoth, die zopas in première ging op het Filmfestival van Berlijn, kunnen we opnieuw genieten van Container uit 2006. De film werd immers geweerd uit de grote zalen en laat ons een avontuurlijke Moodysson zien die geen compromissen sluit om zijn verbeelding naar het witte doek te vertalen.

Container (2006) is een hypnotiserende en donkere zwart-witprent geworden waarin een depressieve travestiet wordt gevolgd, soms in gezelschap van een jonge vrouw, die zich doorheen een aantal locaties in een anonieme stad begeeft, een vuilstort en een schijnbaar verlaten ziekenhuis. Een off-screen monoloog verhaalt over oorlog, seks(e) en celebrity culture...

Toen in 2004 de tsunami grote delen van de wereld teisterde, vielen Lukas Moodyssons plannen om een film te maken over dit onderwerp plots in duigen. Het gegeven werd te reëel. Hij richtte zich dan maar op Container, een film die volgens Moodysson op een vreemde manier iets van een tsunami heeft, zij het dan met woorden en beelden.

http://www.trust-film.dk/off_vis_film.asp?id=202

 

 
 
 
DATUM: vr 17 april

AANVANG:

20.00 uur

INKOM:
EUR 4 (leden BELGIE) / EUR 5

RESERVATIE GEWENST ! via belgie@skynet.be of tel. 011/22 41 61