i.s.m. vzw Bewust - Sint Truiden

* Oscarwinnaar Beste Buitenlandse Film 2001

Cast:
Per Christian Ellefsen, Sven Nordin, Marit Pia Jacobsen, Jørgen Langhelle, Per Christensen, Alfons Jørgensen, Hilde Olausson, Ola Otnes, Eli Anne Linnestad, Cecilie A. Mosli, e.a.

Elling is veertig jaar oud. Na de dood van zijn moeder, bij wie hij altijd gewoond heeft, stort zijn wereld in. Na twee jaar in een psychiatrisch ziekenhuis, keert hij terug naar de 'normale' wereld, samen met zijn stoere, maar simpele kamergenoot Kjell Bjarne. Zij krijgen samen een flat in Oslo en moeten zelfstandig leren leven. Dat valt voor beiden niet mee, maar met vallen en opstaan komen ze iedere keer een stukje verder.

Zonder in flauwe slapstick ter vervallen, vertelt de relatief onbekende Noorse cineast Peter Næss het tragi-komische verhaal van de twee protagonisten met een vette knipoog en een wagonlading cynische humor. De film ontpopt zich gaandeweg als een ware roadmovie. Elling en Kjell Bjarne zijn anti-helden bij uitstek en het is bijna onmogelijk om geen sympathie voor het tweetal op te vatten. Tijdens de Oscar uitreiking in 2001 kon deze kleinschalige productie op de unanieme bijval van de jury rekenen en werd bekroond voor Beste Buitenlandse Film.


 
 
 
DATUM: vr 10 oktober

AANVANG:

14.00 uur

INKOM:
GRATIS !