ENTER THE VOID
Regie: Gaspar Noé
Cast: Nathaniel Brown, Paz de la Huerta, Cyril Roy, Emily Alyn Lind, Jesse Kuhn, Olly Alexander...
(FR/DE/IT / 2009 / 35 mm / 154’)

* Gouden Palm Nominatie Filmfestival van Cannes 2009
* Winnaar Beste Cinematografie en Speciale Prijs van de Jury Sitges Internationaal Filmfestival

Sinds kort wonen Oscar (Nathaniel Brown) en zijn zus Linda (Paz de la Huerta) in Tokyo. Oscar leeft van de inkomsten van kleine drugdeals en Linda werkt als stripper in een nachtclub. Tijdens een inval van de politie wordt Oscar geraakt door een kogel. Hij ligt op sterven maar zijn geest, die gezworen heeft om zijn zuster nooit achter te laten, weigert de wereld van de levenden te verlaten. Tijdens de dwaaltocht van zijn geest door de stad worden de visioenen chaotischer en zijn ze een ware nachtmerrie. Het verleden, het heden en de toekomst vermengen zich in een hallucinogene draaikolk.

De in Argentinië geboren Franse regisseur Gaspar Noé schreef in 2002 filmgeschiedenis met de hondsbrutale maar uiterst vindingrijke prent Irréversible. Met zijn nieuwste productie Enter The Void verlegt hij op het vlak van de cinematografie opnieuw grenzen. Deze explosieve audiovisuele trip doorheen een hallucinant Tokio ging onafgewerkt in première tijdens het Filmfestival van Cannes in 2009. Toch leverde het Noé een nominatie op voor de Gouden Palm. De uitzonderlijke cinematografie van Enter The Void viel later dat jaar in de prijzen tijdens het Sitges Internationaal Filmfestival dat Noés verfilmde fascinatie voor de dood, reïncarnatie en drugs ook nog bedacht met de Speciale Prijs van de Jury. Pas in januari 2010 werd de volledig afgewerkte versie van de film voor het eerst vertoond tijdens het Sundance Film Festival.

‘Op het eerste gezicht is Enter The Void een film over de dood’, besluit Noé, ‘Maar eigenlijk gaat hij over het leven. Oscar is iemand die bij zijn dood nadenkt over zijn leven en tot de conclusie komt dat het geen betekenis heeft gehad. Daarom heet de film ook Enter The Void.
Als je sterft, ga je de leegte binnen.’ - Ruben Nollet, deredactie.be

www.enterthevoid-lefilm.com

 

 
 
 
DATUM: vr 17 september

AANVANG:

20.00 uur

INKOM:
EUR 4 (leden BELGIE) / EUR 5

RESERVATIE GEWENST ! via belgie@skynet.be of tel. 011/22 41 61