Cast:
Salvatore Abruzzese, Simone Sacchettino, Salvatore Ruocco, Vincenzo Fabricino, Vincenzo Altamura, Italo Renda, Gianfelice Imparato, Maria Nazionale, Salvatore Striano, Carlo Del Sorbo, Vincenzo Bombolo, Toni Servillo, Carmine Paternoster, Alfonso Santagata, Massimo Emilio Gobbi, Bernardino Terracciano, Giovanni Venosa...

* Winnaar van De Grote Prijs op het Filmfestival van Cannes 2008
* Nominatie Beste Niet-Engelstalige Film, Golden Globe Awards 2009

Op 6 december 2008 kaapte Gomorra maar liefst 5 prijzen weg tijdens de uitreiking van de European Film Awards (Europese Oscars®). Diezelfde avond sloeg het noodlot toe en werd de vertoning van Gomorra in kunstencentrum BELGIE door een technische storing stilgelegd. Kunstencentrum BELGIE en filmdistributeur ‘abc-distribution’ besloten daarom de BELGIE-bezoekers een nieuwe kans te geven om dit schitterend stukje cinema ten volle te ontdekken.

Tegen de achtergrond van oorlogen tussen clans en handel van alle soorten vertelt Gomorra het lot van Toto, Don Ciro en Maria, Franco en Roberto, Pasquale, Marco en Ciro. Gomorra, een brutaal en gewelddadig fresco, beschrijft met een ongelooflijke nauwkeurigheid de helse kring van de Napolitaanse Camorra. Gebaseerd op de bestseller van Roberto Saviano, die sinds het verschijnen van het boek onder politiebescherming leeft, confronteert regisseur Matteo Garrone ons met de dagelijkse uitwassen van de Napolitaanse Camorra-maffia. Hoe dicht deze film bij de werkelijkheid aanleunt blijkt uit de recente arrestatie van maar liefst drie acteurs die meewerkten aan de film. Gomorra is dus verbluffend documentair maar groeit door de sterke regie uit tot een beklijvende cinematografische ervaring.

De jury van het Filmfestival van Cannes bekroonde Gomorra terecht met De Grote Prijs en tijdens de European Film Awards (Europese tegenhanger van de Oscars®) bleek Garrone’s maffiarelaas de grootste prijzenslokop. Voeg daarbij de Golden Globe nominatie als Beste Niet-Engelstalige Film waardoor de kans dat deze Italiaanse inzending voor de jaarlijkse Oscars® in februari 2009 in de prijzen valt aanzienlijk verhoogt.

http://www.gomorra-themovie.be


 
 
 
DATUM: za 24 jan

AANVANG:

20.00 uur

INKOM:
EUR 4 (leden BELGIE) / EUR 5

RESERVATIE GEWENST ! via belgie@skynet.be of tel. 011/22 41 61