GRINDHOUSE#6
Hosted by Captain Catastrophy aka Christian Maes !

Voor de zesde editie van Grindhouse laat Captain Catastrophy aka Christian Maes de uitzinnige, hilarische, bloederige, ultra gewelddadige wraakprent ‘Hobo With A Shotgun’, met Rutgar Hauer in de hoofdrol, op zijn publiek los. Verrassende trailers, aangepaste soundtracks, vergeten films en attributen zullen ook nu niet ontbreken. Die andere ultieme wraakpic ‘The Exterminator’ voegen we toe om de wraakengelen uit de exploitatiefilms nog wat meer te eren.

HOBO WITH A SHOTGUN
Regie: Jason Eisener
Cast: Rutger Hauer, Pasha Ebrahimi, Robb Wells, Brian Downey,
Gregory Smith, Nick Bateman...
(CA/US / 2011 / dvd / 86’)

Een landloper (Rutger Hauer) springt in een onbekende stad van een vrachttrein, hopend op een nieuwe start. Dat hij blindelings en regelrecht de hel binnenloopt, zal snel blijken. Uitschot en criminelen, met ijzeren hand gestuurd door The Drake (Brian Downey) en zijn moordzuchtige zonen Slick (Gregory Smith) en Ivan (Nick Bateman), heersen over de stad. Een tweedehands grasmachine uit de lokale pandjeswinkel zou de landloper kunnen helpen om een nieuw bestaan op te bouwen. Als hij toevallig getuige is van een overval op de pandjeswinkel staat hij voor een verschroeiende keuze: neemt hij de grasmachine die voor het grijpen ligt in de stukgeslagen vitrine, of gaat hij toch voor het jachtgeweer dat er naast ligt. Om te overleven en af te rekenen met Drake en zijn bende is maar één keuze de juiste...

Robert Rodriguez en Quentin Tarantino lanceerden in 2007 een wedstrijd om trailers te verzinnen voor onbestaande films. Regisseur Jason Eisener verzamelde vrienden en familie, schooide 150 dollar bij mekaar en filmde de trailer voor de, op dat moment fictieve, film ‘Hobo With A Shotgun’. Eisener won de wedstrijd, kreeg een enorme exposure door opgenomen te worden in Tarantino’s & Rodriguez’ Grindhouse dubbelfeature met 'Death Proof' en 'Planet Terror' (kc BELGIE, 2007). Nu, vier jaar later, maakt hij zijn droom waar door van ‘Hobo With A Shotgun’ een volwaardig of beter Grindhousewaardige langspeelfilm te maken met een schitterende hoofdrol van Rutger Hauer als wraakengel met een jachtgeweer.

www.hobowithashotgun.comTHE EXTERMINATOR

Regie: James Glickenhaus
Cast: Christopher George, Samantha Eggar, Robert Ginty,
Steve James, Tony DiBenedetto...
(US / 1980 / dvd / 101’)

Als John Eastlands (Robert Ginty) beste vriend, Michael Jefferson (Steve James) overvallen wordt door een plaatselijke bende en volledig kreupel wordt achtergelaten, besluit Eastland om te reageren. Jefferson redde zijn leven in Vietnam en nu is het tijd om wraak te nemen, ter ere van zijn vriend. Een helm en een vlammenwerper worden zijn werktuigen om de straten van New York schoon te vegen. Zijn naam ‘The Exterminator’!

Regisseur James Glickenhaus wist heel wat reacties uit te lokken in 1980 met deze gewelddadige cultklassieker. De brutale enscenering over een vietnamveteraan die het recht in eigen handen neemt, werd destijds niet met open armen ontvangen door de censuurcommissies. Denk aan films als 'Taxi Driver', 'Death Wish', 'Assault On Precinct 13', 'First Blood'... maar dan in overdrive. Het publiek lustte er wel pap van en ‘The Exterminator’ werd, zelfs voor een b-film, een behoorlijk groot succes. ‘The Exterminator II’ kreeg u al tijdens de tweede editie van Grindhouse. ‘Hobo With A Shotgun’ is nu de perfecte aanleiding om de originele verdelger, zonder censuur, nog eens van stal te halen.

www.fast-rewind.com/exterm.htm

  

 
 
 
DATUM:
za 8 oktober 2011

AANVANG:
20.00 u.

INKOM: vvk Ticketmatic : EUR 5 (Leden BELGIE) / EUR 7
Kassa : EUR 6 Leden BELGIE / EUR 8