marathonvertoning van
'HET EILAND I en II'


http://www.heteiland3.be

Scenario en regie: Jan Eelen

Met: Frank Focketyn (Guido Pallemans), Wim Opbrouck (Frankie Loosveld), Tom Van Dyck (Alain Vandam), Dirk Van Dijck (Michel Drets), Sien Eggers (Lydia Protut), Bruno Vanden Broecke (Sammy Tanghe), Tania Van der Sande (Linda Hombroeckx), Lucas Vanden Eynde (Bucky Laplasse), An Miller (Lies Walschaerts), Jeroen Van Dyck (Frederik Van Rooy), Peter Ceustermans (Hanz Rimmer), Rita Beckx (Anita Backx) e.a.

Gastrollen: o.a. Mieke De Groote, Marc Van Eeghem, Warre Borgmans, Jaak Van Assche, Marc Van Eeghem, Fred Van Kuyck, Warre Borgmans, Bob Van Der Veken, Els Olaerts, Mieke De Groote, Alice Reys e.a.


De TV1(één)-televisieserie 'Het Eiland' is ongetwijfeld een van de meest succesvolle Belgische sitcoms ooit. Het reilen en zijlen van drie boezemvrienden die een bureau-eiland delen en hun collega's op de dienst administratie van het bedrijf Cynalco Medics, werd al vlug hét gespreksonderwerp van televisiekijkend Vlaanderen. Franky, Michel en Guido, Vandam Alain, Lydia 'zullen we dat afspreken' Protut, Prot-put, trivial-time, Bucky... , het zijn slechts enkele Eiland-karakters en -begrippen die zo hun eigen leven zijn gaan leiden. Vlaanderen lustte wel pap van de hoge herkenbaarheidsfactor en de absurde 'maar niet zo absurd als bij ons op de bureau' humor die het 'Eiland voorschotelde. 'In de Gloria'-bedenker en -bezieler Jan Eelen regisseerde het 'Eiland' en nam daarvoor zowat heel de 'In De Gloria'-cast mee, een verzameling topacteurs die niet alleen op televisie het mooie weer maken maar die tevens de theaterbezoekers weten te prikkelen met spraakmakende stukken. Frank Focketyn, Sien Eggers, Tania Van der Sanden en Bruno Vanden Broecke stonden het afgelopen decennium dan ook meermaals op het BELGIE-podium met gezelschappen als Cie De Koe, Victoria, Het Paleis... Anders dan 'In de Gloria' vertelt 'Het Eiland' een doorlopend verhaal dat voor televisie werd gespreid over twee seizoenen. Nu eindelijk te bekijken op het grote scherm in twee marathonvertoningen.

'Het Eiland I' is goed voor meer dan vier uur kijkplezier op vrijdag 7 oktober en de apotheose 'Het Eiland II' houdt u iets meer dan drie uur in de ban op zaterdag 8 oktober. Voor deze uitzonderlijke gelegenheid wordt niet geopteerd voor de 'klassieke' filmopstelling maar willen we u de gezelligheid van een huiskamer bieden met comfortabele sofa's, tapijten, tafeltjes etc... Ook de bar en het café zijn permanent open zodat u rustig een drankje kan gaan halen... en de dj van dienst belooft een 'Het Eiland' waardige set te draaien zodat de party op het einde van de laatste aflevering in realtime wordt verdergezet!

Voor de fans een unieke kans om deze cultreeks op het witte doek te zien, voor de nieuwkomers een aangename kennismaking met deze 'collega's op speed' Reserveren is ten zeerste aangeraden!!

 

'HET EILAND' reeks I
(7 afleveringen)

Guido Pallemans (Frank Focketyn), Michel Drets (Dirk Van Dijck) en Frankie Loosveld (Wim Opbrouck) werken alle drie aan hetzelfde bureau-eiland op de dienst administratie van Cynalco Medics, een bedrijf dat gespecialiseerd is in medische apparatuur. Met de nodige humor en met respect voor elkaars gewoontes en rituelen slagen de drie vrienden erin een harmonieus evenwicht op het eiland te creëren. Wanneer manager Lydia Protut (Sien Eggers) op een dag een ingrijpende beslissing neemt, blijft er van dat evenwicht niks meer over. In deze turbulente omstandigheden meldt nieuwkomer Alain Vandam (Tom Van Dyck) zich aan op de dienst...

DATUM: vr 7 oktober
AANVANG: 20u00
INKOM: EUR 9

 

 

'HET EILAND' reeks II
(6 afleveringen)

Na het turbulente einde van de vorige reeks heeft manager Lydia Protut beslist Cynalco Medics te verlaten om even over zichzelf na te denken. Guido Pallemans heeft aan General Manager Nallaerts gevraagd niet langer diensthoofd te zijn en wil zijn oude plaats op eiland weer innemen. Hij heeft Michel Drets aanbevolen als plaatsvervanger.
Alain 'de Protput' Vandam lijkt eindelijk aanvaard door Frankie Loosveld en wordt weer gewoon Alain Vandam.
Maar Frankie heeft het moeilijk met de terugkeer van Guido. Ondertussen loopt Michel als het nieuwe diensthoofd veel te hard van stapel en dreigt de chaos. Als Michel eindelijk alles onder controle lijkt te hebben duikt Bucky Laplasse (Lucas Vanden Eynde) op. Naar eigen zeggen een persoonlijke vriend van grote baas Robert Hasselbanckx en vervanger van manager Lydia Protut. Bucky komt de puntjes op de i zetten. Michel Drets voelt de donkere wolk hangen...

DATUM: za 8 oktober
AANVANG: 20u00
INKOM: EUR 9

 
 
 
DATUM: vr7 oktober (seizoen I,
7 afleveringen)

za 8 oktober (seizoen II,
6 afleveringen)

telkens om 20.00 uur

EUR 9 per dag