Cast:
Emile Hirsch, Marcia Gay Harden, William Hurt, Jena Malone, Catherine Keener,
Vince Vaughn, Kristen Stewart, Hal Holbrook...

Muziek:
Eddie Vedder (Pearl Jam), Kaki King en Michael Brook

Golden Globe Award 2008 voor Beste Originele Song (Eddy Vedder / Pearl Jam)
Oscar® nominaties 2008 voor Beste Mannelijke Bijrol (Hal Holbrook) en Editing (Jay Casidy)

Christopher McCandless (Emile Hirsch) is 22 jaar als hij afstudeert. De toekomst lacht hem toe maar toch besluit hij zijn gepriviligeerd leventje op te geven en resoluut te kiezen voor het avontuur. Hij verbrandt zijn spaarcenten, rijdt zijn wagen vast en trekt al liftend verder. De kleurrijke karakters die hij onderweg ontmoet leren hem veel over het leven maar McCandells heeft een ander doel voor ogen. Onvoorbereid trekt hij de sneeuwvlaktes van Alaska in...

Na melodrama’s over vervreemding en verlies (The Indian Runner, The Crossing Guard & The Pledge) serveert Jack Kerouac-fan Sean Penn een grote Amerikaanse tragedie, geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van de 22-jarige drop-out Chris McCandless. Zonder te oordelen of veel te verklaren gunt Penn ons een blik op de wereld van een rusteloze zwerver. Dat deze zuivere geest, op zoek naar bevrijding en verlossing, niet alleen een idealist is maar tevens een egoïst, wordt door de regisseur begripvol maar kritisch benaderd. Die aanpak in combinatie met schitterende captaties van snelwegen, rivieren, bergen, bossen en ijsvlaktes maakt van van Into The Wild een emotionele road movie die veel meer is dan een ode aan tegencultuur !

Nieuwkomer Emile Hirsch (Lord of Dogtown, Alpha Dog) en Oscar®-winnaars William Hurt (A History of Violence, Kiss of The Spider Woman) en Marcia Gay Harden (Mystic River, Pollock) delen met regisseur Sean Penn de passie voor eerlijke en beklijvende cinema. Het maakt van Into The Wild een sterke en emotionele filmervaring. Eddie Vedders (Pearl Jam) doorleefde akoestische songs, goed voor een Golden Globe Award, geven het geheel een knap intimistisch accent. Sean Penn slaagt er opnieuw in om met het internationaal gelauwerde Into the Wild een aangrijpend stuk cinema te presenteren, een filmisch hoogtepunt dat we de BELGIE-bezoeker niet willen onthouden.

http://www.intothewild.com

 
 
 
DATUM: za 6 sept.

AANVANG:

20.00 uur

INKOM:
EUR 4 (leden BELGIE) / EUR 5

RESERVATIE GEWENST ! via belgie@skynet.be of tel. 011/22 41 61