Regie: Pedro Almodovar
Cast: Penélope Cruz, Lluís Homar, Blanca Portillo, José Luis Gómez, Tamar Novas, Rubén
Ochandiano

Een man leeft en schrijft in het donker. Veertien jaar eerder verloor hij na een auto-ongeluk op Lanzarote zijn gezichtsvermogen en zijn grote liefde Lena (Penélope Cruz). De man (Lluís Homar ) hanteert twee namen: ‘Harry Caine’, een ludiek pseudoniem dat hij gebruikt voor zijn literair werk en zijn scenario’s, en ‘Mateo Blanco’, zijn echte naam waaronder hij leeft en waarmee hij zijn gerealiseerde films tekent. Niet meer in staat om films te maken door zijn blindheid blijft er enkel nog zijn pseudoniem Harry Caine over.

Caine houdt zich voor dat Mateo Blanco, samen met zijn geliefde Lena, het leven liet op Lanzarote. Hij overleeft dankzij zijn scenario’s en de onbaatzuchtige steun van zijn voormalig productiemanager Judit García (Blanca Portillo) en haar zoon Diego (Tamar Novas). Als Diego een ongeval krijgt en Judit niet in de buurt is, ontfermt Harry zich over de onfortuinlijke jongen. De onverwachte vraag naar zijn verleden als Mateo Blanco kan hij niet onbeantwoord laten. Als een goede vader die zijn zoon een verhaal vertelt voor het slapen gaan, reist Harry veertien jaar terug in de tijd. Wat volgt is een even ontroerend als afschuwelijk liefdesverhaal, gedomineerd door fataliteit, jaloezie en verraad...

Los Abrazos Rotos is Pedro Almodovars 17de film. Het is een een mix geworden van komedie, melodrama en een vleugje film noir. Dit schrijnend verhaal van een amour fou werd prachtig gefotografeerd door Rodrigo Prieto (Babel, Brokeback Mountain... ). Steractrice Penélope Cruz mocht niet op het appel ontbreken en zet na de succesvolle Almodovar-producties Carne trémula, Volver en Todo sobre mi madre opnieuw een schitterende rol neer. Het BELGIE-publiek kon de afgelopen jaren met volle teugen genieten van Almodovars beklijvende filmwerk. We voegen Los Abrazos Rotos dan ook graag toe aan het rijtje kleppers als Pepi Luci, Bom Y Otras Chicas Del Montón, Hable Con Ella, La Mala Educacion, Todo sobre mi madre en Volver.

http://www.losabrazosrotos.com

 
 
 
DATUM: za 5 september

AANVANG:

20.00 uur

INKOM:
EUR 4 (leden BELGIE) / EUR 5

RESERVATIE GEWENST ! via belgie@skynet.be of tel. 011/22 41 61