Regie: Lukas Moodysson
Cast: Gael García Bernal, Michelle Williams, Marife Necesito, Sophie Nyweide...

Het gaat Leo (Gael García Bernal) en Ellen (Michelle Williams) voor de wind in New York. Leo’s internetbedrijf is volop aan het pieken en de wereld van het grote geld en de grote beslissingen lacht hem toe. Ellen legt zich op haar beurt als gedreven chirurge toe op het redden van levens op de spoedafdeling van een ziekenhuis. Dat hun achtjarige dochter Jackie (Sophie Nyweide) het grootste deel van haar tijd doorbrengt bij haar Filippijnse nanny Gloria (Marife Necesito), doet Ellen echter nadenken over haar prioriteiten. Als Leo voor zaken naar Thailand reist, beseft hij dat hij zijn leven drastisch wil veranderen. Ongewild start hij hiermee een reeks voorvallen die dramatische gevolgen zullen hebben voor het hele gezin.

Regisseur Lukas Moodysson stelt in deze prent ‘a very nice couple’ centraal. Vertrekpunt opnieuw van zijn fascinatie voor de complexe wereld van vandaag, met al zijn eisen, verplichtingen en verwachtingen. Ondanks de mondialisering ziet hij vooral ongelukkige mensen rondom zich, die worstelen met burn-out, een gevoel van gemis, een onvermogen om gewoon gelukkig te zijn. Vanuit het perspectief van de leefwereld van een kind houdt hij ons in Mammoth een spiegel van (on)volwassenheid voor. Zonder een oplossing of antwoord te bieden legt hij pijnlijke relaties bloot en verhaalt hij over families, over ouders en kinderen... en over hoe iedereen op deze planeet, hoewel fysiek gescheiden, willens nillens verbonden is met elkaar.

Moodysson - die ons eerder al met geëngageerde prenten als Fucking Åmål (kc BELGIE, 2000), Together (kc BELGIE, 2001), Lilja 4-ever (kc BELGIE, 2002) en Container (kc BELGIE 2007, 2009) wist te overtuigen - geeft klasbakken als Gael García Bernal en Michelle Williams een perfecte canvas om een diepmenselijk verhaal te vertellen. Bernal is voor de BELGIE-filmbezoeker zeker geen onbekende. Zijn prestaties in films als Babel, Amores Perros en The Science of Sleep spreken boekdelen. Michelle Williams brak door na de Oscarnominatie voor haar rol in Brokeback Mountain, bevestigde in prenten als Synecdoche, New York en recent nog in Wendy & Lucy. Momenteel werkt ze met Martin Scorsese aan de productie Shutter Island.

http://www.trustnordisk.com/#/228716/?movieId=ZZ12

 
 
 
DATUM: vr 25 september

AANVANG:

20.00 uur

INKOM:
EUR 4 (leden BELGIE) / EUR 5

RESERVATIE GEWENST ! via belgie@skynet.be of tel. 011/22 41 61