MELANCHOLIA
Regie : Lars von Trier
Cast: Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Kiefer Sutherland, Charlotte Rampling, John Hurt,
Alexander Skarsgård, Stellan Skarsgård, Brady Corbet, Udo Kier...
* Prijs voor Beste Actrice (Kirsten Dunst) & Nominatie Gouden Palm Cannes 2011.

Justine (Kirsten Dunst) en Michael (Alexander Skarsgård) vieren hun bruiloft in het huis van Justines zus Claire (Charlotte Gainsbourg). Ondertussen beweegt de planeet Melancholia zich richting aarde en worden de twee zussen geconfronteerd met het snel naderende einde van de wereld. Terwijl Justine al in een diepe depressie verkeert, verzet Claire zich tot het uiterste...

Met het huiveringwekkend drama ‘Antichrist’ (kc BELGIE, 2009) loodste de Deense regisseur Lars von Trier ons doorheen een van de controversieelste stukjes cinema van de afgelopen jaren. Nu Melancholia - naar Von Triers eigen zeggen - een vrouwenfilm is geworden, stelt de regisseur zichzelf en zijn nieuwste productie publiekelijk in vraag. Dat hij zich ogenschijnlijk heeft laten gaan in de Duitse Romantiek, met een vleug Visconti en een zweem Wagner, is voor het publiek echter totaal geen probleem. Zelfs al hoopt von Trier vurig dat er temidden van al de zeemzoete romantiek van Melancholia een stevige splinter zit waarop menig gevoelige tand zal afbreken, dan nog gaat een gretig publiek aan de haal met deze prachtige film.

Kirsten Dunst kreeg dit jaar de ‘Prijs voor Beste Actrice’ in Cannes, voor haar vertolking van de depressieve bruid Justine. Voeg daarbij de sterrencast van Charlotte Gainsbourg, John Hurt, Kiefer Sutherland, Charlotte Rampling en Alexander Skarsgård (True Blood) en zijn vader Stellan Skarsgård als tegenspelers en weet dat Melancholia een intrigerende prent over het einde van de wereld is geworden die Lars von Trier - tegen wil en dank - naar een groter publiek zal brengen.


www.melancholiathemovie.com

artikel uit DE MORGEN van (06/08/11) klik hier !
artikel uit DE MORGEN van (09/08/11) klik hier !

  

 
 
 
DATUM:
za 29 oktober 2011

AANVANG:
20.00 u.

INKOM: vvk Ticketmatic : EUR 5 (Leden BELGIE) / EUR 7
Kassa : EUR 6 Leden BELGIE / EUR 8