Cast:
Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Josh Brolin, Woody Harrelson e.a.

* Winnaar Oscars 2008 voor : Beste Film, Beste Regie, Beste Bewerkte Scenario en Beste Mannelijke Bijrol !

Llewelyn Moss (Josh Brolin) is een norse Vietnamveteraan die met zijn liefje Carla Jean (Kelly MacDonald) in een trailerpark samenhokt. Tijdens een jachtuitstap in het niemandsland tussen Texas en Mexico stoot hij toevallig op enkele pick-up trucks waarin een aanzienlijk aantal lijken ligt, een enorme hoeveelheid drugs en een aktetas gevuld met twee miljoen dollar. Hij beslist de buit mee naar huis te nemen. Hij beseft niet dat hij hiermee een niet te stoppen keten van gruwelijk geweld in beweging zet. Niet alleen de maffia maar vooral ook Anton Chigurh (Javier Bardem) -een onstuitbare psychopatische huurmoordenaar- zal niet rusten alvorens de buit terug in handen te krijgen. Tijdens zijn zoektocht naar Moss en de buit laat deze mysterieuze koelbloedige moordenaar een spoor van lijken achter zich. De oude, plichtsbewuste sheriff Tom Bell (Tommy Lee Jones) loopt voortdurend achter de feiten aan en kan enkel lijdzaam het spoor van vernieling en geweld vaststellen...

‘No Country for Old Men’ weet op miraculeuze wijze de stijlelementen uit westerns, de film noir en roadmovies te verenigen en te integreren in een monumentaal meesterwerk. De samenwerking tussen de Coen-brothers en schrijver Coramac McCarthy -zijn gelijknamige roman dateert uit 2003- heeft wel degelijk zijn vruchten afgeworpen. Er bestaat geen twijfel over dat de broers met deze film hun oude vorm (Blood Simple, Fargo) herontdekt en zelfs verbeterd hebben. Misschien is het net dankzij de donkere en uiterst droge teksten van McCarthy dat de regisseurs ertoe werden aangezet om al even ingetogen om te springen met hun typische humor en zwartgalligheid.

Centraal in ‘No Country for Old Men’ staan de vertolkingen van Javier Bardem en Tommy Lee Jones. Ze vertolken twee tegenpolen, de sherrif en de psychopatische moordenaar, waar de onfortuinlijke vinder van de buit (Josh Brolin)’ pàl tussenin komt te staan. De manier waarop deze drie karakterkoppen elkaar in evenwicht houden, de sublieme beeldvoering en de meesterlijke regie maken van deze prent een absoluut filmisch hoogtepunt. De vier Oscars® die de gebroeders Coen mochten in ontvangst nemen liegen er dan ook niet om.

“De broertjes hebben het ‘m gelapt: ‘No Country for Old Men’ is hun Meesterwerk.
Ga niet langer op zoek naar de beste film van 2008: hij is er al!”
Eric Stockman, Humo

http://www.nocountryforoldmen.com

 
 
 
DATUM: vr 18 april

AANVANG:

20.00 uur

INKOM:
EUR 4 (leden BELGIE) / EUR 5

RESERVATIE GEWENST ! via belgie@skynet.be of tel. 011/22 41 61