+ End Of Season Soundclash :  
A musical nighttrip through the underground
Resident Dj's:
dj Xohmot & dj Sx-base
Music from the eightees and back to the futureCast:
Doo-na Bae, Hae-il Park,Hee-bong Byun, Kang-ho Song

* Winnaar van de Gouden Raaf op het Brussels Festival van de Fantastische Film 2007

De proloog van ‘The Host’ start in de kelder van de Amerikaanse legerbasis in Yongsan, Zuid-Korea. Een Amerikaans militair brult een Koreaanse assistent toe dat hij alle oude flessen formaldehyde in de gootsteen moet
leeggieten... Twee jaar later staan enkele vissers in de Han Rivier te hengelen. Een klein, vreemd uitziend visje bijt hen in de vinger. Nog eens vier jaar later maken we kennis met het ontwrichte gezin Park. Vader Park Hie-bong baat een eetkraampje uit. Zijn zoon, de dromerige en suffe Gang-Du, is op wandel met zijn dochtertje Hyun-Seo. Het is een dag als een ander. Tot iemand aan de nabije brug over de rivier iets ziet slingeren en vervolgens het water induiken. Eens het gedrocht boven water komt, barst de hel in alle hevigheid los. Een afzichtelijk gemuteerd amfebie-achtig monster begint aan een vernielzuchtige raid langs de oever en pikt alles op wat in de weg loopt. In die chaos verliest Kang-du zijn dochtertje uit het oog. Het schepsel slingert zijn staart rond Hyun-Seo en duikt met haar in de Han Rivier. Voor Kang-du en zijn familie start een wanhopige zoektocht naar zijn dochter en het monster.

De monsterfilm wordt nieuw leven ingeblazen, getuige hiervan deze nieuwste prent van Joon-Ho Bong (‘Memories of Murder’, ‘Barking Dogs Never Bite’). Het was dan ook geen verrassing toen ‘The Host’ op het recente Festival van de Fantastische Film gelauwerd werd met de Gouden Raaf. De pers schreef van een superieure monsterfilm met een behoorlijke dosis comedy en enkele niet mis te verstane politieke sneren. Het kon dan ook niet anders of de Amerikanen zijn schuldig aan de creatie van het monster. Het voorval uit de proloog is een stille wenk naar een waar gebeurd vervuilingsschandaal. De monsterscènes zijn op zijn minst indrukwekkend te noemen. Peter Jacksons’ WETA studio’s en het Amerikaanse The Orphanage (bekend van o.a. ‘Hero’ en ‘The Day After Tomorrow’) zorgden voor knappe computer gegenereerde beelden. Het no-nonsensetoontje dat regisseur Joon-ho Bong hanteert is genadeloos en on-Amerikaans. Hij komt namelijk meteen ter zake. Wie zijn monsterfilms graag mysterieus en nevelachtig heeft, zal hier kennismaken met de volgende generatie van het genre: een korte karakterpresentatie en dan uit het niets, het monster, frontaal gedropt in een spectaculaire massascène. U bent bij deze gewaarschuwd.

http://www.hostmovie.com

 
 
 
DATUM: za 30 juni

20.00 uur

EUR 4
EUR 3 (leden)