THE TREE OF LIFE
Regie : Terrence Malick
Cast: Brad Pitt, Sean Penn, Jessica Chastain, Hunter McCracken, Laramie Eppler, Tye Sheridan...
* Gouden Palm - Film Festival van Cannes 2011

De elfjarige Jack (Hunter McCracken) heeft twee broers en woont bij zijn ouders ergens in het Midwesten van de Verenigde Staten in de jaren vijftig. Op jonge leeftijd lijkt alles hem toe te lachen. Zijn moeder (Jessica Chastain) is lieflijk en vergevingsgezind en zijn vader (Brad Pitt) probeert hem klaar te stomen voor de harde wereld. Dat de wereld inderdaad geen prettige plaats is, leert Jack als hij in aanraking komt met ziekte, lijden en de dood. Als volwassen man wordt Jack (Sean Penn) een verdwaalde ziel die op bijzondere wijze zijn weg probeert te vinden in de moderne wereld.

Dat Terrence Malick nog steeds een van de betere regisseurs in filmland is, bewijst hij opnieuw met het meesterlijk - door cinematograaf Emmanuel Lubezki (The New World) - in beeld gebrachte ‘The Tree of Life’. Net als in eerdere films Badlands, Days of Heaven, The New World en The Thin Red Line gaat Malick compromisloos te werk om dit narratieve en visuele hoogstandje naar het juiste niveau tillen. Met mooie prestaties van Sean Penn en Brad Pitt en via een indrukwekkende visuele stijl laat hij ons nadenken over het grote verhaal van het leven. ‘The Tree of Life’ is een unieke en diep persoonlijke film geworden zoals we nog maar zelden zien in de hedendaagse cinema. Dat was ook de jury van het Filmfestival van Cannes niet ontgaan. Die bekroonde de prent dit jaar dan ook terecht met de ‘Gouden Palm’.

‘...The Tree of Life is een heilig sermoen aan het adres van moeder cinema. Switch je mindset in de juiste modus, haal nog een keer diep adem en zweef mee - doorheen de poorten van onze tijd - met deze zinnenprikkelende en wonderschone trip.’ Sven De Hondt - Cuttingedge.be


www.foxsearchlight.com/thetreeoflife

  

 
 
 
DATUM:
za 15 oktober 2011

AANVANG:
20.00 u.

INKOM: vvk Ticketmatic : EUR 5 (Leden BELGIE) / EUR 7
Kassa : EUR 6 Leden BELGIE / EUR 8