(US / 2004 / 108' / 35 mm)

Regie: M. Night Shyamalan

Cast: Joaquin Phoenix, Bryce Dallas Howard, Adrien Brody, William Hurt, Sigourney Weaver, Cherry Jones, Brendan Gleeson e.a.


'The Village' schetst het leven in een 17de-eeuws uitziend dorp: het volk leeft er afgezonderd van de bewoonde wereld, zwaar bewaakt en op zijn hoede voor geheimzinnige wezens die in de bossen rondom het dorp huizen. Ondanks deze permanente dreiging en angst, heerst er een harmonieuze samenleving en de burgers lijken tevreden met hun eenvoudig bestaan. Tot het vermoeden rijst dat de monsters hun grens overschreden hebben...

M. Night Shyamalan levert met 'The Village' in de eerste plaats een degelijke griezelfilm af. De doemsfeer die hij weet op te roepen met eenvoudige beelden doet vaak denken aan Hitchcock. Net als deze laatste mijdt M. Night Shyamalan de platgetreden paden en creëert hij een nieuwe dimensie voor angst. Maar bovenal is 'The Village' een complex en verrassend drama, dat voor een groot deel gedragen wordt door de cast. Phoenix, Brody, Weaver, Hurt, Gleeson: een hoop talent dat niet teleurstelt en weet hoe je een personage neerzet. De ontdekking van de film is echter hoofdrolspeelster Bryce Dallas Howard (dochter van regisseur Ron Howard). Haar huiveringwekkende tocht door het bos vormt het bloedstollend hoogtepunt van deze bijzondere film.

http://video.movies.go.com/thevillage/splash.html

 

 
 
 
DATUM: za 16 april

20.00 uur

EUR 4
EUR 3(leden)