WHERE THE WILD THINGS ARE
Regie: Spike Jonze
(US / 2009 / 35 mm / 101’)

Cast: Max Records, Pepita Emmerichs, James Gandolfini (stem), Forest Whitaker (stem), Paul Dano (stem), Catherine O’Hara (stem), Max Pfeifer, Madeleine Greaves, Joshua Jay, Ryan Corr e.a.
Muziek: Karen O (Yeah Yeah Yeahs) & Carter Burwell (No Country FOr Old Men, A Serious Man...)

Meer nachtmerie dan droom.
Een verjaardagsfeest van angst en pijn.
Een open wonde van gekwetste zielen.
(Veto)

Where the Wild Things Are vertelt het verhaal van de 8-jarige Max (Max Records), een onstuimige en gevoelige belhamel die zich thuis niet begrepen voelt en ontsnapt... naar daar waar de wilde wezens leven! Max belandt op een eiland waar hij brutale, mysterieuze monsters ontmoet. Hun emoties zijn net zo grillig en onvoorspelbaar als hun acties. De fabelachtige wezens verlangen wanhopig naar een leider. Wanneer Max met een portie bluf tot hun koning wordt gekroond, belooft hij een rijk te creëren waar iedereen gelukkig kan zijn. Max komt er echter al gauw achter dat het niet zo eenvoudig is om koning te zijn. Zijn relaties blijken ingewikkelder in elkaar te zitten dan hij had gedacht....

Regisseur Spike Jonze maakte naam als regisseur van muziekvideo’s - denk aan Björk, Beastie Boys, R.E.M., Chemical Brothers, Fatboy Slim, Sonic Youth - en debuteerde in 1999 met de bekroonde film Being John Malkovich (kc BELGIE, 2000). Met Where the Wild Things Are vertaalt hij de magische wereld uit het gelijknamige, knus-griezelige prentenboek van Maurice Sendak uit 1963 op een schitterende manier naar het filmscherm. De wilde beesten kregen gestalte in de beroemde ateliers van de Jim Henson Company die we kennnen van de onsterfelijke Muppets en Sesamstraat. Samen met de stemmen van steracteurs als Forest Whitaker (Ghost Dog), James Gandolfini (The Sopranos) en Paul Dano (There Will Be Blood) komt de fantasiewereld van Max, gespeeld door de piepjonge maar erg getalenteerde Max Records, moeiteloos tot leven. De al even magische soundtrack is van de hand van Karen O van de Yeah Yeah Yeahs en Carter Burwell, die we vooral kennen van zijn werk voor Joel & Ethan Coen.

http://wherethewildthingsare.warnerbros.com

 

 
 
 
DATUM: vr 19 februari

AANVANG:

20.00 uur

INKOM:
EUR 4 (leden BELGIE) / EUR 5

RESERVATIE GEWENST ! via belgie@skynet.be of tel. 011/22 41 61