WINTER'S BONE
Regie: Debra Granik
Cast: Jennifer Lawrence, John Hawkes, Lauren Sweetser, Shelley Waggener, Kevin Breznahan
(US / 2010 / 35 mm / 100’)
* Grote Prijs van de Jury Sundance Film Festival 2010
* C.I.C.A.E. Award Filmfestival van Berlijn 2010
* OSCARnominaties: (beste film & beste actrice jennifer lauwrence)

De zeventienjarige Ree Dolly (Jennifer Lawrence) tracht samen met haar in zichzelf gekeerde en depressieve moeder en haar jongere broer en zusje te overleven in het hondsarme berggebied van Ozark, Missouri. Haar vader, een zogenaamd meth(amfetamine)-dealer die voor het gerecht moet verschijnen, heeft hun huis in onderpand gegeven om een mogelijke straf te ontlopen en is daarna spoorloos verdwenen. Duikt hij niet op, dan verliezen Ree en haar familie alles wat ze nog hebben en zijn ze overgeleverd aan het meedogenloze woud. Met gevaar voor haar eigen leven begint Ree een zoektocht naar haar vader. Ze hakt zich een weg doorheen de gezworen stilte, leugens en bedreigingen van haar verre familieleden en probeert de pijnlijke waarheid achter haar vaders geheimen te achterhalen...

‘Winter’s Bone’ is de tweede langspeelfilm van de Amerikaanse regisseuse Debra Granik. Zonder ook maar één moment de menselijkheid van de personages uit het oog te verliezen, laat ze dit schrijnend ruraal portret van van de Amerikaanse Midwest langzaam maar zeker evolueren naar een ongemeen spannende thriller. De prijzenregen (Sundance, Filmfestival van Berlijn, Gotham Awards...) voor deze filmparel liegt er dan ook niet om. Door het sterke scenario en de scherpe regie krijgt de jonge actrice Jennifer Lawrence - die de rol van Ree Dolly vertolkt - letterlijk vleugels. Lawrence speelde zichzelf al in de kijker in ‘Burning Plain’ van Guillermo Arrigia, waarvoor ze de ‘Prijs voor Beste Jonge Actrice’ tijdens het ‘Filmfestival van Venetië’ in ontvangst mocht nemen. In ‘Winter’s Bone’ steekt ze nog en tandje bij wat haar de reputatie oplevert van een van de meest getalenteerde nieuwkomers in de filmwereld.

‘Winter’s Bone is – hoe pervers dat ook mag klinken – een parel. ‘Dat hoofdrolspeelster Jennifer Lawrence met deze prestatie niet in de schijnwerpers zal treden, is ondenkbaar’, liet Bram De Sutter (Knack Focus) zich ontvallen. De internationale pers treedt hem goedkeurend bij: ‘A masterpiece! Lawrence’s performance is a force of nature.’ (Associated Press).

Lees HIER het artikel uit DE MORGEN (pdf)
Lees HIER het artikel uit FILMMAGIE (30/12/10)
Lees HIER het artikel uit KNACK (pdf)
Lees HIER het artikel uit DE STANDAARD (pdf)


www.wintersbonemovie.com

  

 
 
 
DATUM:
vr 25 maart 2011

AANVANG:
20.00 u.

INKOM: vvk Ticketmatic : EUR 5 (Leden BELGIE) / EUR 7
Kassa : EUR 6 Leden BELGIE / EUR 8