Creatie, muziek, choreografie en scenografie: Jan Vandoren
Spel & Live muziek: Jan Vandoren
Dans: Ann Cailliau
Fotografie, beeldmontage en projecties: Luc Mees en Annick Haesendonck
Keramiek decor: Marleen Pieters
Kostumering: Reinilde Swennen
Techniek: Bart Leeten


CircOmuze is een creatie van Limburger Jan Vandoren. Live akoestische gitaarmuziek uit de gelijknamige cd 'CircOmuze' gaat een dialoog aan met steltenwerk, jongleerkunsten en dans. Het zijn ritmische verhalen zonder woorden. De muze vertrekt waar de woorden ophouden en verbindt zich met beweging, dans, expressies, gevoelens, visuele indrukken, landschappen Beweging in en door muziek, een harmonieuze slingerbeweging in een auditieve wereld. Een wereld van rust, ruimte, energie, reflectie, emotie en verbinding. De 'O' in CircOmuze verbindt lichaamstaal en muziek. De 'O' is de speelbal, het gevoelig element dat de ruimte in geworpen wordt door energieke en esthetische jongleerkunsten of 'jonglerie' zoals Vandoren het zelf graag verwoordt. De ballen dansen, in kleine en grote figuren, in de handen van de spelende mens, als geleider tussen de ruimte en de aarde.

CircOmuze is het reisverhaal van een steltenloper die in verwondering ronddwaalt in de kosmos. In een fabelachtige schommel tussen de planeten speelt hij de openingsmuziek en beseft dat hij moet afdalen naar de aarde. Tijdens een muzikale steltenmars volgt hij een aards wegje In de adem van het diepe blauwe landschap communiceert hij met de natuur en zichzelf. Al dansend op hoge witte stelten gaat hij op zoek naar nieuwe bewegingsposities. In zijn eenzame reis op aarde ontdekt hij de personages in 'Wie is wie'. Hij beseft dat 'spelen' een van de belangrijkste levenswaarden is en bouwt in een 'Jongleercircus' een dialoog op tussen jonglerie en live gitaarspel. Van 'Baldans' met een onzichtbare bal naar 'Balans' waarin twee witte ballen dynamisch in een schijnbaar evenwicht worden gebracht. In een complex jongleergevecht in 'Baltrio' geraakt hij uit de vernauwing van een zandloper en wandelt uit de aardse driehoek om rust te vinden. In verwondering voor de maan danst en jongleert hij 'Vierspel naar de maan'. Nerveuze jongleerpartijen met vijf ballen leiden hem tot 'Chaos Vijf', vechtend in en met zijn chaos. Alles wordt uiteindelijk klein en stil, de mens op de grond, in zijn gevoelens op de aarde, de zwaartekracht die ook de dansende ballen doet vallen. De zon coördineert alles, ze is de muze die de gevallen jongleur doet opleven. Op een muzikale schuifladder vindt hij de weg naar een nieuwe speelwereld. De vroegere steltenloper heeft nu een andere bestemming gekregen maar is in ruil daarvoor zijn oude coördinaten kwijt, hij mag meegaan in een 'Konvooi' van vreemde reizigers, een nieuwe reis, echter zonder kaart en kompas, een intuïtieve zoektocht, terug wandelend in de ruimte, als een muzikale touwtrekker van het zonnestelsel waarin hij zijn nieuwe levenscoördinaten ontdekt.

http://www.circomuze.be

FESTIVALINFO: http://www.theateropdemarkt.be

 
 
 

DATUM:
Dagelijks van do 12 augustus tot en met zo 15 augustus
AANVANG: Telkens om 16u

INKOM / LEEFTIJD : EUR 2 / vanaf 4 jaar !
RESERVATIE VERPLICHT VIA tel. 011/80 50 02 of e-mail pct@limburg.be
Vanaf 9 augustus: Info & ticketbalie Theater op de Markt in de inkomhal van de Provinciale Bibliotheek Limburg. Opgelet ! Tijdens festivaldagen worden vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling de nog beschikbare tickets verkocht op de locatie van de betreffende voorstelling.