WHAT DO YOU WANT?
door AMGOD

Productie / NEEDCOMPANY, P.A.R.T.S., Beursschouwburg en Saison Foundation (Japan) Tekst / AMGOD, Bukowski
Dansers / Bruce Campbell, Tim Couch, Misha Downey, Kosi Hidema Video / Kosi Hidema
Muziek / Godspeed You Black Emperor!, Tarwater, Tosca, Nick Cave & The Bad Seeds, Major Force West

‘What do you want?’ is een voorstelling gemaakt door vier mannen die zich afvragen wie ze zijn en wat ze doen. De ‘zich slecht gedragende mannen’-attitude vormde uiteindelijk de basis voor deze veelkleurige danstheatervoorstelling. De Lievelingsonderwerpen van de vier dansers/mannen (muziek, film, humor en funky dansbewegingen) werden samengebracht, geanalyseerd, gecombineerd, verknipt en uiteindelijk opnieuw uitgevonden. Humor domineerde het hele creatieproces en dat plezier moest zonder twijfel worden overgebracht op het publiek. De mannen op de scène willen imponeren en hebben sterallures maar gaan ook op hun bek, zijn kwetsbaar en eenzaam. Het levert sterke dansbewegingen op die aanstellerig en erg streetwise zijn maar evenzeer ingetogen en bijna vertederend. In ‘What do you want?’ wordt theater, video en dans op een virtuoze en inventieve manier gecombineerd. De afwezigheid van een regisseur/ choreograaf en een dramaturg was alles behalve een hinderpaal voor Amgod om van What do you want? een opvallend sterke voorstelling te maken.
AMGOD groepeert vier dansers die allen reeds jaren in Brussel leven. Ze werkten eerder samen in verschillende compagnies (Rosas, Ultima Vez, Needcompany, Grace Ellen Barkley) die van de stad een belangrijke, internationale haven in de danswereld maakten. Uit hun performances bij deze gezelschappen én door hun verschillende culturele achtergronden (Brits, Chinees, Japans, Schots) groeide een natuurlijke behoefte om samen hun verhaal en taal te onderzoeken en deze om te zetten in eigen creaties. Zo ontstond AMGOD, een samenwerkingsverband van podiumkunstenaars die te werk gaan zonder de leiding van een bepaald persoon, maar die elkaar vinden in boeiende confrontaties en interpretaties.

 

KAMMERFLIMMER KOLLEKTIEF

Thomas Weber / Elektronica, gitaar
Heike Aumüller/ Elektronica
Christopher Brunner / Drum, vibrafoon
Dietrich Foth / Sax
Johannes Frisch / Staande bas
Heike Wendelin / VioolThomas Weber debuteert op het Duitse Payola label (Console, Blond, Tied & Tickled trio... ) als Kammerflimmer Kollektief met de cd ‘Mäander’(1999). In deze broeiende mix van akoestische instrumenten en elektronica hanteert hij niet alleen het toetsenbord maar speelt hij ook zelf de akoestische instrumenten in. Er schuilt echter meer in het samenbrengen van diverse media en stijlen, aldus Weber. Op ‘Incommunicado’ (Payola, 2000) herwerkt hij, met een voltallig sextet, een aantal nummers uit ‘Mäander’, pakt hij de Robert Wyatt song ‘Venti Latir’ aan en maakt een aantal nieuwe nummers die perfect zijn gevoelige mix van stijlen weten te capteren. Vanaf dan is Kammerflimmer een volwaardig collectief dat na de ep ‘Hysteria’ (2001), een laatste release voor Payola, de studio induikt om er de volgende twee jaren te werken aan ‘Cicadidae’ voor het Keulse Staubgold label (2003). Kammerflimmer kollektief past zeker in het rijtje Zuid-Duitse bands als The Notwist, Tied & Tickled Trio en Console die reeds eind 1999 (The Notwist) en begin 2000 (Console en Tied & Tickled) op het BELGIE podium wisten te imponeren. Het combineren van begrippen als jazz, elektronica, improvisatie en experiment met een gezonde dosis pop- en rock-gevoeligheid is dus niet nieuw, maar Thomas Weber en zijn Kammerflimmer Kollektief schudden de cocktail wel tot een hoogst eigen brouwsel.


http://www.kammerflimmerkollektief.de

 
 
 

DATUM za 11 oktober
AANVANG 20u00 dansvoorstelling 'What do you want' /AMGOD
22u00 concert Kammerflimmer

INKOM € 7 (leden BELGIE) / € 9
RESERVATIE GEWENST ! 011/22.41.61 of belgie@skynet.be