Van en met : Koen De Bouw, Nico Sturm, Bas Teeken, Stefaan Van Brabandt, Clara Van den Broek, Bruno
Vanden Broecke, Maarten Westra Hoekzema.


In 'De Wet van Engel' (oftewel de economische wet van het afnemend grensnut) worden de opgeblazen illusies van de hedendaagse mens genadeloos doorprikt. Werk en seks vormen samen het terrein van de strijd die we allen voortdurend leveren om onszelf aan de man te brengen. 'De Wet van Engel' toont de noodlottige gevolgen wanneer een mens zichzelf herleidt tot handelswaar.

'Hallo? Goeiemiddag mevrouw. Kevin Potvin van X hier. ... Ja, goeiemiddag. Ik kan eigenlijk alleen spreken met mevrouw Nieuwenhuizen. Zou ik haar misschien aan de lij... o, u bent mevrouw Nieuwenhuizen. Aha, zoveel te beter. Mevrouw Nieuwenhuizen, ik heb fantastisch nieuws voor u. Onze computer heeft u uitverkoren uit de duizenden inzendingen die bij ons zijn binnengekomen met de vraag naar informatie over onze producten! Ik ben dus heel blij u te kunnen melden, mevrouw Nieuwenhuizen, dat u en uw man onze fantastische prijs in de wacht hebben gesleept. De enige vereiste is dat u en uw man tegelijkertijd tekenen voor de ontvangst van de prijs die u heeft gewonnen. Nu ben ik toevallig in uw regio vanavond...'

Met 'De Wet van Engel' bevestigt De Koe nogmaals de grote diversiteit van hun verschillende projecten. Van intieme voorstellingen met teksten van Schopenhauer, Montaigne en Pascal of in dit geval teksten en ideeën van David Mamet, Marcuse, Ford, Houllebecq, D'Hoore, Keynes en Smith tot samenwerkingsprojecten met bekende tv-figuren die uitmonden in experimentele kruisingen tussen mediahappenings, tv-entertainment en uitgepuurd theater (denk aan 'Poes Poes Poes', kunstencentrum BELGIE juni 2003). De Koe grijpt elke kans om het publiek te ontroeren, te benevelen, te verlichten, te vermaken... en op de proef te stellen. Drijvende kracht en De Koe medeoprichter Bas Teeken (De Gebiologeerden, Poes Poes Poes, De Telduivel...) omringt zich voor 'De Wet van Engel' met bekende gezichten als Koen De Bouw (De Zaak Alzheimer, Sedes & Belli, Poes Poes Poes...), Bruno Vanden Broecke (Het Eiland, Poes Poes Poes, Drie Zusters...) en Nico Sturm (De Zusjes Kriegel, Ten Oorlog, De Miserie van de Jonge Werthers...) maar evenzeer, zoals het De Koe betaamt, met nieuw talent zoals Clara Van den Broek (The Dayroom, Van Alles Naar Allen, Lift-Off...), Stefaan Van Brabandt (Poes Poes Poes, De Miserie van de Jonge Werthers...) en Maarten Westra Hoekzema (Met een Gedeukte Hoed Op...).

http://www.dekoe.be

 
 
 

DATA:
vr 21 mei
AANVANG: 20u00

INKOM: EUR 7
(leden BELGIE) /
EUR 9

RESERVATIE
GEWENST!