Lief is een schrijverswedstrijd voor iedereen van 9 tot 99 jaar. Het is een initiatief van Stad Hasselt - Dienst Cultuur Platform Letteren en Kunstencentrum BELGIE dat moet resulteren in de oprichting van een volwaardig Hasselts schrijverscollectief dat op regelmatige basis zal samenkomen om literaire ideeën uit te wisselen en om literaire evenementen op touw te zetten. Lief geeft iedereen nu de kans om zijn schrijfsels te laten beoordelen door een heuse Jury. Dat kan door de tekst voor te dragen of door te tekst te laten voordragen en voor wie zich niet geroepen voelt om in de schijnwerpers te staan is er een lettermuur waarop de deelnemers maar evenzeer de bezoekers hun nieuwste schrijfsels kunnen presenteren. Er zijn gratis literaire workshops en de avonduren worden gereserveerd voor de eerste Limburgse Poetry Slam en MC Battle The Valentines Day Poetry Slam Massacre waarbij literair en vooral verbaal wordt gedongen naar de gunst van het publiek door jonge dichters en MC's. Wie niet vertrouwd is met het Slam fenomeen kan zijn licht opsteken tijdens de thematische filmscreenings. Het Jungle Tactics collectief, dat in september 2003 nog te gast was in kunstencentrum BELGIE met de gesmaakte Exponential expo, zorgt doorlopend voor de nodige beats.

Schrijverswedstrijd LIEF: Wie, wat, hoe...?
- Iedereen jong en oud, amateur of professioneel die zich op een of andere manier bezighoudt met literatuur, is
welkom om deel te nemen aan deze schrijverswedstrijd en zijn werk te laten beoordelen door een jury die bestaat
uit Lieve Pollet, Karel Segers, Ivo Konings, An Reymen en Jos De Wit.
- Verwacht wordt dat de deelnemers een uitgetypte tekst (kortverhaal, gedicht...) van maximum één blad A4 voor 31 januari bezorgen aan de Dienst Cultuur van de Stad Hasselt via slakkenpost of via e-mail met vermelding van naam, adres, telefoonnummer, e-mail adres en leeftijd en met vermelding van de referentie Lief.
Dus stuur je tekst naar: Dienst Cultuur of naar het e-mail adres lief@hasselt.be
Schrijverswedstrijd LIEF
Groenplein, 1
3500 Hasselt

http://www.hasselt.be

- Op Zaterdag 14 februari ( Valentijnsdag ) zal de jury een oordeel vellen over de ingestuurde werkjes. De bedoeling is dat elke inzender zélf of een door hem of haar gekozen persoon zijn of haar tekst voordraagt aan een publiek. De jury geeft commentaar. Er is echter, voor wie dat wenst, een mogelijkheid om de ingezonden tekst te laten beoordelen zonder dat deze door iemand wordt voorgedragen. Al de inzendingen worden opgehangen aan een lettermuur. - De finalisten kunnen naderhand hun bekroonde werk bekijken op de druk bezochte website van de stad Hasselt, ze krijgen een poëziesteen op de Groene Boulevard of hun werken worden uitgegeven in boekvorm.

Schrijverswedstrijd LIEF
Vanaf 14u00:
- De kandidaten stellen hun werk voor aan de jury en het publiek.
- Gratis literaire workshops.
- Bekende Hasselaren lezen hun favoriete gedichten of tekstfragmenten voor.
- Voorstelling Hasselts Schrijverscollectief
- Schrijversmuur

THE VALENTINES DAY POETRY SLAM MASSACRE

Vanaf 17u00:
- Filmscreening & visuals rond het thema Slam Vanaf 20u00:
- Bekendmaking van de finalisten van Lief
- Poetry Slam: Een handvol dichters/performers gaan met elkaar de strijd aan om de gunst van het publiek. De Slam is verdeeld in twee rondes. Per ronde heeft elke dichter max. drie minuten ter beschikking om zijn/haar ding te doen. Het publiek bepaalt uiteindelijk d.m.v. punten wie de eindwinnaar wordt.
- MC Battle: Het calorierijk toetje is een heuse MC Battle. DJ Mr. Critical (Jungle Tactics) zorgt voor een bataljon opzwepende hiphopbreaks bij flitsende verbale duels tussen Limburgse rappers.

 
 
 

DATUM:
za 14 februari 2004
AANVANG: - 14u00 schrijverswedstrijd LIEF
- vanaf 17u00 THE VALENTINES DAY POETRY SLAM MASSACRE

INKOM: GRATIS!