check: http://www.poespoespoes.be

Regie: Frank Van Passel en Peter Van den Eede
Scenario: Paul Mennes
Met: Lies Pauwels, Gène Bervoets, Sien Eggers, Lucas Smolders, Barbara Sarafian, Damiaan De Schrijver, Anne De Wilde, Armand Pien, Pieter Embrechts, Hans Van Cauwenberghe, Fred Van Kuyck, Stefaan Van Brabandt, Bruno Vanden Broecke, Korneel Hamers, Inge Paulussen, Stefan Perceval, Josse De Pauw, Frank Focketyn, Nand Buyl, Dina Tersago, Frank Vercruyssen, Clara van den Broek, Camilia Blereau, Peggy De Landtsheer, Kristin Arras, Lucas Van den Eynde, Dirk Pauwels, Koen De Bouw, Bas Teeken, Betty Mellaerts, Leen Demaré, Valentijn Dhaenens, Marlene De Smet, Louise en Ans Van den Eede, Hanna en Mathilde Defossez, Peter Van den Eede, Frank Van Passel,...
Muziek: Tania Gallagher en Bart Demey / Galacticamendum

 

'Poes Poes Poes' is een 'lichtjes-apocalyptisch-verhaal-met-happy-end' dat het wedervaren vertelt van de inwoners van Drempel, een klein dorpje dat zich opmaakt voor de totale zonsverduistering. Voor Drempel betekent deze eclips een nooit-eerder-geziene invasie van nieuwsgeile journalisten, ambitieuze cameraploegen en kleurrijke hordes toeristen. Enkele dagen lang wordt het dorp binnenstebuiten gekeerd. Zelfgebakken appeltaart, blinde ambities en een onbedwingbare nieuwshonger spelen hierbij een grote rol. Genoeg stof dus voor soaptoestanden, tragiek en onverwachte wendingen.
Een hechte groep acteurs, regisseurs en crew - en niet van de minste - dompelen zich onder in het scenario van Paul Mennes, gebaseerd op zijn gelijknamige roman (verschenen bij Nijgh & Van Ditmar). Met een stevige dosis experimenteerlust, improvisatiedrang en humor werden vijf 'Poes Poes Poes'-afleveringen ingeblikt.
Vanaf 28 april 2003 kan u vijf maandagen na elkaar het resultaat gaan bekijken in grootbeeld videoprojectie in Kunstencentrum BELGIE. En u zal niet alleen zijn: samen met u, op hetzelfde ogenblik zullen duizenden anderen deze serie bekijken verspreid over Vlaamse theaters en locaties. De reeks zal nooit op televisie noch op filmfestivals worden getoond en zal na de presentatie verdwijnen als sneeuw voor de zon. 'Poes Poes Poes' werd bedacht en gedraaid met dezelfde mentaliteit waarmee een theaterstuk wordt gecreëerd. Het is niet de bedoeling om een technisch hoogstaande filmmachine in te zetten. De camera wordt enkel aangewend als een efficiënt apparaat om theatrale situaties bloot te leggen. Na zijn debuut als theaterscenarist met het succesvolle 'WYSIWYG' werkte auteur Paul Mennes aan deze vijfdelige filmreeks, die tegelijkertijd in romanvorm verschenen is. Cineast Frank Van Passel ('Manneken Pis', 'Terug naar Oosterdonk', 'Villa des Roses') en regisseur Peter Van den Eede ('WYSIWYG', DE KOE) tekenen voor het beeld en de acteursregie.

 
 
 

DATA: ma 28 april, ma 5 mei, ma 12 mei, ma 19 mei, ma 26 mei 2003


AANVANG: 20u00

INKOM: EUR 5
(leden BELGIE) /
EUR 6 per voorstelling.
EUR 25 voor de hele reeks!

RESERVATIE
GEWENST!