een monoloog van Christophe Vekeman door Sien Eggers

Spel: Sien Eggers
Coach: Lies Pauwels
Tekst: Christophe Vekeman
Productie: Victoria, Gent" ' Wat is er dan?' vroeg hij, en even stond ik - voor het eerst - op het punt om openhartig te zijn en hem te vertellen over wat mij de laatste tijd bezighield, over de liefde die ik eindelijk tot mijn dankbaarheid leren kennen had, maar die mij niet volmaakt, helaas, niet volmaakt kon bevredigen, of misschien wel, wie weet het, juist té volmaakt, en dat ik er soms over piekerde dat de liefde gewoonweg mijn ding niet was, en dat ik bang was, bang, zo bang, dat ik daarom mijn hele leven, mijn hele leven voor niets had geleefd.(...) Maar ik zei het niet, ik begon er niet over."

In opdracht van Victoria schreef Christophe Vekeman Angsten en twijfels en eeuwige liefde, een monoloog over een vrouw en haar vele mannen. Over Patrick, groot noch klein en dik noch slank, niet knap en niet lelijk, extreem middelmatig, het tegendeel van bijzonder - maar wel een man om rust bij te vinden en verliefd op te worden. De Liefde! Eindelijk! Ten langen leste! Angsten en twijfels en eeuwige liefde is een verhaal over het kwijtspelen van wat je nooit meer dacht te vinden.

Christophe Vekeman (° 1972) publiceerde ondermeer in Sampel, Humo, Pulp en De Brakke Hond. Hij werd, naar aanleiding van zijn debuut roman Alle Mussen Zullen Sterven (1999) door de pers bestempeld als de nieuwe Brusselmans. Bevestigen deed hij met de roman Iedereen kan het (2001), de verhalenbundel Wees maar niet bang (2002) en met Columns in De Morgen en het mannenblad MAXIM. Zijn nieuwste roman Kleef rolde in Oktober 2003 van de persen. Als performer stond hij o.a. op de Nachten, Saint-Amour en Het Groot Beschrijf. Hij is ondertussen een frequente passant op Victoria waarvoor hij de markante toespraak Speech voor STIGMA, Victoria's bijdrage voor het Utrechtse Festival DE OPKOMST en Een soldaat heeft nooit vakantie schreef. Christophe Vekeman schreef deze monoloog voor Sien Eggers, ontegensprekelijk één van Vlaanderens topactrices. Trouwe BELGIE bezoekers zagen Eggers in het voorjaar nog aan het werk in Aangesproken, de as en de boter door Lampe en in de theatersoap Poes Poes Poes door Victoria. Het grote publiek mocht kennismaken met haar komische talenten in de spraakmakende televisieserie In de Gloria en ze nam de regiestoel in voor Maurice, een gastproductie voor het Raamtheater met Steph Goossens. Lies Pauwels is een vaste waarde in Victoria. Als actrice schitterde ze o.a. in Moeder en Kind, Bernadetje, Wysisyg, üBUNG en Poes Poes Poes. Ze nam de regie van Club Astrid op zich en fungeerde als coach bij Auri Sacra Fames, Limbus Patrum en nu voor Angsten en twijfels en eeuwige liefde.

http://www.victoria.be

 
 
 

DATUM:
vr 6 februari
AANVANG: 20u00

INKOM: EUR 7
(leden BELGIE) /
EUR 9

RESERVATIE
GEWENST!