Regie en spel: Miet Claes, Sissi Geeraert, Koen Ilsen, Jan Jennes, Joos Knapen, Ilse Nuyts, Stefanie Roux, Senne Witters, Barbara Wouters
Coaching: Bert Haelvoet

Met steun van Kunstencentrum BELGIE en
de Provinciale Dienst Jeugd“BEVLIEGING” is een voorstelling met een bijzondere, dubbele verhaallijn. Aan de ene kant is er een toneelstuk over een neerstortend vliegtuig (DAGSOEP gebruikt hiervoor een bestaande theatertekst). Aan de andere kant is er het persoonlijke verhaal van de acteurs die dit stuk ingeoefend hebben en willen spelen. In de uiteindelijke voorstelling die DAGSOEP zal brengen oefenen zij in feite hun ‘generale repetitie’... maar daarbij loop heel wat mis! Timingen, conversaties, techniek enz... lopen regelmatig in het honderd. Daarbij komt dan nog dat de acteurs het eigenlijk helemaal geen interessant stuk vinden om te spelen. Daardoor ontstaan er conflicten tussen acteurs, regie en techniek... die in beide verhaallijnen nu eens elkaar versterken, dan weer juist lijnrecht tegenover elkaar staan. De gelaagdheid in het stuk creëert daardoor iets van een (tragi-)komische ‘realitysoap’, het publiek wordt constant op het verkeerde been gezet en heen en weer geslingerd tussen spel en realiteit. “DAGSOEP” brengt met “BEVLIEGING” jongerentheater dat buiten zijn grenzen durft te gaan, theater versus anti-theater, fictie versus realiteit... amusement versus dramatiek.

Het collectief “DAGSOEP”, een groep Limburgse jongeren die zich verenigd hebben om rond toneel te werken, presenteert met “BEVLIEGING” een eerste theaterproject. Na verscheidene jaren workshops en toneel cursussen die ze samen volgden, onder andere bij ARTFORUM / FABULEUS in Leuven, besloten ze om het heft zelf in handen te nemen. Vanuit hun gezamenlijke ideeën en aspiraties creëerden ze een eigen toneelstuk, tekst en productie.

 
 
 

DATA:
do 3 en vr 4 november
AANVANG:
donderdag: 20u00
vrijdag: 19u00

INKOM: EUR 4 (leden BELGIE) / EUR 6 RESERVATIE GEWENST!