BLUSHING
(IS A STATE I OFTEN TRAVEL TO) # III

over the top / schaamte performances
met
JAMIE WARREN (US) - MR.VAST (DE)
DYNASTY HANDBAG (US)

Naar een initiatief van Extrapool (NL) - curator: Danielle Lemaire (NL)


>WIN DRIE GRATIS DUO TICKETS<
KLIK HIER !
switchback
                                                                                                                                                © Jaimie Warren


'Blushing (is a state I often travel to)' is een serie performances rondom het thema identiteit. Begrippen als schaamte en over the top worden nader onderzocht. De performers tasten de grenzen af van wat kan en wat niet kan en ondervinden hoe complex het is om 'het zelf' aan het publiek te presenteren. Wordt dat 'zelf' sterk uitvergroot (over the top) of wordt het juist verkleind of verborgen (schaamte)? Gaat de performer overdrijven of krimpt zij/hij van schaamte ineen? Wordt het betamelijke overschreden? Wat is nog betamelijk? Het zijn steeds verrassende en spannende performances.

Kunstencentrum BELGIE werkte eerder al samen met Extrapool, een gelijkgestemde organisatie uit Nijmegen die ook een bijzondere affiniteit heeft met DIY-cultuur, grafisch ontwerpers, vernieuwende muzikanten en performers, nieuwe kunstenaars zonder uitgebreid distributienetwerk, experiment dat ook kan mislukken, het ongepolijste en een flexible steeds veranderende setting... Die synergie werd onder andere duidelijk tijdens het onvolprezen Open Circuit: Dramarama-festival dat in 2006 een verrassende en spontane extensie kreeg richting Extrapool. Curator van 'Blushing' is de Nederlandse beeldend kunstenares en muzikante Danielle Lemaire die we kennen van haar cruciale bijdragen tijdens het Open Circuit: Femmes-festival (kc BELGIE, 2005). Deze derde editie van 'Blushing' loodst verrassende performances, concerten en installaties van Jamie Warren, Dynastie Handbag en Mr. Vast van The Player in Rotterdam (21 juni) via kc BELGIE in Hasselt (22 juni) naar Extrapool in Nijmegen (23 juni).DYNASTY HANDBAG

De in New York residerende performancekunstenaar Dynasty Handbag (Jibz Cameron) studeerde aan het A.C.T. (American Conservatory Theatre) in San Francisco. Als performer kan ze de rol van zangeres, stand-up comedian of danser aannemen en daarin rijkelijk de grenzen van de verwachting overschrijden. Ze laat het publiek herkenbare dingen zien die tevens kritiek herbergen. Ze speelt scenes waarin ze lichamelijk reageert op haar eigen vooropgenomen stem of muziek. Haar werk is ironisch; het is eerder verlegen van karakter dan terughoudend, en hoopvol in plaats van ontaard.

JAIMIE WARREN

Jaimie Warren is fotograaf, performancekunstenaar en curator. Ze is bekend om haar theatrale, humoristische zelfportretten in verschillende scenario's en locaties, zowel gebouwd als echt. Ze spot met sociale media en toont aan dat niet alles is wat het lijkt. In overdreven fotoreportages neemt ze als hoofdpersonage verschillende extreme identiteiten aan. De eerste monografie van Warren werd gepubliceerd door Aperture, New York, in 2008. Met Matt Roche is ze co-regisseur van Whoop Dee Doo, een nonprofit faux-publieke tv-show, geleid door ongeveer twintig artiesten en vrijwilligers uit Kansas City. Whoop Dee Doo geeft live gratis voorstellingen en workshops aan jeugdgroepen en aan de gemeenschap, zowel lokaal als nationaal.

MR.VAST (member of Wevie Stonder)

Mr. Vast is een ongekunstelde prediker, een dood-paard flogger, de highstreet sjamaan in lovertjes jurk en een quiz-master met alle foute antwoorden. Dit is zijn zweethut seminar, zijn powerpoint aberratie, de zee-aap op zijn rug met een burn-out. Mr. Vast's absurdisme wordt getemperd door een ontwapenende oprechtheid. Parodieën op bekende muziekgenres of vocale stijlen komen voort uit een té goede waarneming en gaan op extreme wijze verder dan 'een hommage aan'. Mr. Vast's muziek wiegt ons in een totaal vals gevoel van veiligheid.


 
 
 
 

DATUM:
za 22 juni 2013

AANVANG:
20.00 u

INKOM:
Vvk Ticketmatic: EUR 7 (leden BELGIE) / EUR 9

KASSA: EUR 8 (leden BELGIE) / EUR 10