met productiesteun Kunstencentrum BELGIE

In Kuntencentrum BELGIE kan de expo STRAATTHEATER ART VAN YAWAR bezichtigd worden. <klik hier voor info>

De Genkse straattheatergroep Yawar houdt zichzelf en het publiek graag een spiegel voor. Yawar is visueel en muzikaal. Ze lopen op stelten, jongleren en goochelen met vuur. Ze dragen kleurrijke kostuums en maskers en fabriceren bizarre mobielen en attributen uit afvalmaterialen. Ze knutselen niet aan een inhoudsloze verpakking maar kijken om zich heen en stellen vragen. Yawar is spektakel voor mensen die zelden de binnenkant van een theaterzaal bewonderen, ver weg van de aandacht van theatercritici. De straat is hun podium. Met Madzone, een productie die tot stand kwam met logistieke en financiële steun van kunstencentrum BELGIE en de Provincie Limburg, verraste Yawar eerder al tijdens Boelvaarspektakel Hasselt 2003. Voor Theater op de Markt 2006 heeft Yawar enkele nieuwe verrassingen klaarstaan.

Brown Bovari:
Een spinnenvrouw daalt neer uit de bovenwereld en spreidt haar web uit op de aarde.
Een hongerige luitenant loopt in haar val en bezwijkt voor haar charmes.
Een bont gezelschap van kleurrijke figuren reist rond op de tonen van levendige muziek doorheen de cycli van leven en dood; feesten is hun levensmotto.
Natuurmensen, afgedwaald van het elektronisch pad in de geschiedenis, bouwen hun eigen wereldje uit; met flarden van heden en verleden, onder aanvoering van een bizarre sjamaan.
Een vergeten admiraal probeert met zijn gevolg orde te scheppen in deze uitbundige chaos, en onderwerpt allen uiteindelijk aan zijn alles verslindende machine.
Althans, dat is zijn bedoeling…


http://www.yawar.be


 
 
 

DATA: do 10, vr 11 en za 12 augustus

PLAATS: Vilderstraat, Hasselt

AANVANG: Telkens om 22h30 !!

TICKETS & INFO enkel via:
Theater op de Markt
+ 32 (0)11 80 50 02
theateropdemarkt@limburg.be
http://www.theateropdemarkt.be
   

DATA EN UREN EXPOSITIE: van do 10 t.e.m. zo 13 augustus van 16u00 tot 01u00 & op 1-2-8-9 september van 19u00 tot 23u00

PLAATS: Kunstencentrum BELGIE


INKOM: GRATIS!