Creatie in het kader van 'Grof Geschud' in Utrecht

‘Da´k u nie vast kan houden’ is een voorstelling over alle dingen die voorbij gaan. Al wie ge graag ziet, de schoon momenten, zelfs uw eigen kunt ge nie voor altijd bij u houden. Over de klein dingskes die ge mist als ze der nie meer zijn.'

Vier mensen zitten in hun opblaasbare zwembadjes te genieten van de zon en de vakantie. Soms zitten ze apart, soms kruipen ze bij elkaar. Er worden verhalen verteld over sneeuw, moeders, De Dulle Griet... Gezellig met zijn viertjes beleven ze zo mooie momenten. Momenten van voorbijgaande aard. Net zoals de opblaasbare badjes niet voor eeuwig gevuld zullen zijn.

De voorstelling kwam tot stand in het kader van ‘Grof Geschud’ in Utrecht, waar zowel Belgische als Nederlandse groepen een stuk maakten op basis van hetzelfde inspiratiemateriaal: het lied ‘Voorbij’ van Marco Borsato, ‘De Dulle Griet’ van Suske en Wiske en ‘De Kale Zangeres’ van Eugène Ionesco. Het eindresultaat werd een fragmentarisch stuk met scènes die verhalen over dingen die voorbij gaan. Dit zonder expliciet pijnlijk te zijn, want iets wordt ook vaak uniek omdát het niet eeuwig is.

De vier makers/spelers zijn allen betrokken bij Studententheater Matrak in Gent. Michiel Bral en Nathaly Hellemans spelen daar in de voorstelling 'Jij bent af' die Brecht Hermans regisseerde. Lore Jacobs verzorgt de logistiek. Lore, Nathaly en Brecht studeren alledrie theaterwetenschappen aan de Universiteit Gent, maar hun hart ligt duidelijk bij het spelen en maken van theater. Theatermaker Brecht Hermans is al sinds 2001 actief in Kunstencentrum BELGIE (Cie Hatsjie, Kaboekie +16, Dag Soep).


 
 
 

DATUM:
vr 22 juni

AANVANG: 20u00


INKOM: