Van en met : Joost Vandecasteele, Stef Lernous, KRENG, Chiel van Berkel, Lotte Troch en Geert Van Dijck.

Dit is het verhaal van een volledige generatie
niet nu, maar iets later in het nieuwe millennium
niet hier, maar in één van de zeven groeiende stadsstaten
volgens sommigen zullen de steden mekaar ooit raken
en de wereld bedekken met een huid van asfalt
die dag is Einddag
wat daarna komt, weet niemand
dit is Lalaland, de grootste van de zeven steden
en er is hier te weinig plaats, te weinig werk en
te weinig zuurstof


Onder invloed van technologie, politiek en wetenschap is het huidige samenlevingsmodel diepgaande veranderingen aan het ondergaan. Het internet bijvoorbeeld is nu al een levende en oncontroleerbare entiteit geworden, en wie beseft dat het world wide web slechts het topje van de ijsberg is, kan niet anders dan zich afvragen wat deze technologische evolutie zal betekenen voor begrippen als lichamelijkheid, geschiedenis en democratie. De digitale wereld als samenlevingsmodel?
‘Indie’ heet u alvast welkom in Lala-land, een apocalyptische wereldstad waar honden door de gangen van wolkenkrabbers zwerven en waar bedrijven uw dromen manipuleren; waar superhelden zelfmoord plegen en waar mensen op elkaar spuwen voor wat afkoeling in de hitte. Het Abattoir zet wederom zijn slachthuisdeuren open en ontsluit een wereld vol excentrieke personages, horrorbeelden, stuitende humor en een associatieve vertelstijl.

Net als bij de voorstellingen “Galapagos” en “Life on the Edge” tijdens het Abattoir Fermé weekend (maart 2005, Kunstencentrum BELGIE) wordt er vertrokken vanuit een fascinatie voor de outsider, de underground en "alles wat afwijkt van de norm", op zoek naar nieuwe thematieken, dramaturgieën en theatervormen. De Abattoir-creaties vertrekken vaak vanuit zonderlingen, dissidenten, sci-fi schrijvers, indiemedia en stemmen uit de counterculture. Vormelijk kiest Abattoir Fermé voor een beeldrijke esthetiek met groteske of escapistische inslag. Het bewerkt, samplet en contextualiseert daarbij prikkels uit o.a. cinema, sub- en popcultuur, horror, stand-up comedy, beeldende kunst, documentaires, journalistiek, psychiatrie, art brut en comic books.
Abattoir Fermé werd opgericht in 1999. De kern van het collectief wordt gevormd door Stef Lernous, Joost Vandecasteele, Tine Van den Wyngaert en Nick Kaldunski.

http://www.abattoirferme.be

 
 
 

DATUM:
vr 11 november
AANVANG: 20u00

INKOM: EUR 7
(leden BELGIE) /
EUR 9

RESERVATIE
GEWENST!