KING DOM > MANAH DEPAUW

! Deze productie is door de maakster om artistieke reden uitgesteld naar een latere datum !
De voorstelling wordt vervangen door

LA WALLIFORNIE
MANAH DEPAUW & CATHY WEYDERS
Klik hier voor meer Info en Tickets !

                                                                                                                                   © Manah Depauw

Concept: Manah Depauw
Met: Ragna Aurich & Nicolas Delalieux
Dramaturgie: Pascale Petralia


Het verhaal begint in een kasteel waar alles rot is, van de kamers tot de bedden, de lakens, het sperma, de dromen, de koning zelf... en zijn dochter Prinses Gertrude. De kleine prinses groeit snel en in tegenstelling tot haar vader koning Godfriel de tweede, is zij niet belast met laterale sclerose, cystische fibrose, spierdystrofie of hemofilie. De jaren gaan voorbij. Haar vader wordt haar privé-leraar, haar speelkameraad, haar kok, haar vertrouweling, kortom, de kern van haar hele bestaan. Op een dag besluiten vader en dochter de andere bewoners van het kasteel te vermoorden om hun wil en liefde voor altijd te behouden. King Dom is een verhaal over existentiële verrotting en over hoe de pijn met de liefde een symbiotisch duo vormt. Een sprookje, een catalysator voor onderdrukte fantasieën.

Beeldend kunstenaar en theatermaakster Manah Depauw zagen we eerder al aan het werk in kc BELGIE met Buelens Paulina (Endless Medication, 2003 en Good Habits, 2005), Ontroerend Goed (Killusion, 2005), met Bernard Van Eeghem (How Do You Like My Landscape?, 2005) en met installaties tijdens het Open Circuit: Femmes-festival in 2005. Voor Manah Depauw moet een verhaal wreed en erotisch zijn, vrolijk en verdrietig, gewelddadig en zacht... King Dom belooft een sprookje te worden waarin Depauw een hoop onderdrukte fantasieën de vrije loop laat. Voor deze gewaagde onderneming laat ze zich bijstaan door dramaturge Pascal Petralia die zich in haar beginjaren in kc BELGIE liet opmerken met escapades als I Eye (marathonperformance onder het motto 'Je moet niet altijd acteren als je op een podium staat') en Morf (op zoek naar wie het onderspit zal delven; met Frank Dierens, Gert Jochems en Stijn Van Opstal).

Ook de Nederlandse, in België residerende Ragna Aurich acteerde en danste eerder in kc BELGIE tijdens het Open Circuit: Mangod event (2005) en stond in wisselende gedaantes op de planken met gezelschappen als Buelens Paulina (2005), Abattoir Fermé (2007), Ontroerend Goed (2009) en Marijs Boulogne (2010). De jonge theatermaker/acteur Nicolas Delalieux verwierf wereldfaam door de volledige 'Lord of the Rings'-cyclus in twintig minuten te vertellen. Benieuwd hoe hij in King Dom de zoet-wrede tirannie van het vrouwelijk trio Depauw, Aurich en Petralia zal ondergaan !


www.margaritaproduction.be/project/king-dom

 


 
 
 

DATUM:
vr 22 februari 2013

AANVANG:

20.00u.


INKOM: VVK Ticketmatic: €8 (leden BELGIE)
/ €10
Kassa: € 9 (leden BELGIE) / €11